Στην έρευνα για την μόλυνση του νερού στην πόλη Φλιντ του Μίσιγκαν μετέχει πλέον και το FBI, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ.

Η Τζίνα Μπάλαγια σημειώνει σε ηλεκτρονικό της μήνυμα ότι η ομοσπονδιακή…

 

εισαγγελία του Μίσιγκαν "συνεργάζεται με μια διυπηρεσιακή ερευνητική ομάδα πάνω στο ζήτημα της μόλυνσης του νερού του Φλιντ, στην οποία μετέχει το FBI, η Υπηρεσία Επιθεώρησης των αμερικανικών Ταχυδρομείων, το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή της EPA (Υπηρεσία Προστασία Περιβάλλοντος) (…) και το Τμήμα Ποινικών Ερευνών του EPA".

Η πόλη τελούσε υπό τον έλεγχο ενός διευθυντή που είχε διοριστεί εκτάκτως από τις αρχές της Πολιτείας όταν άλλαξε την πηγή της υδροδότησής της τον Απρίλιο του 2014. Τότε αποφάσισε να σταματήσει την υδροδότησή της από το σύστημα του Ντιτρόιτ και άρχισε να αντλεί νερό από τον Ποταμό Φλιντ.
Τονερό από το ποτάμι, περισσότερο διαβρωτικό, απελευθέρωσε περισσότερο μόλυβδο από τις σωληνώσεις του συστήματος υδροδότησης της πόλης απ»ό,τι προκαλούσε το νερό από το Ντιτρόιτ.

Την περασμένη εβδομάδα ο γενικός εισαγγελέας του Μίσιγκαν διόρισε έναν ειδικό εισαγγελέα για να εξετάσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες από την υπόθεση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese