Σημεία τοποθέτησης της Μαρίνας Χρυσοβελωνη στην… εκπομπή «κοινωνία ώρα mega» στους Καμπουράκη – Οικονομέα:

Για το ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις των αγροτών:

Με όλο το σεβασμό στον αγώνα των αγροτών, θα ήθελα να επισημάνω ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο να προστατεύσει και μέσα από το ασφαλιστικό και μέσα από το φορολογικό εκείνους που είναι πραγματικά αγρότες, γιατί δεν είναι όλοι πραγματικά αγρότες. Είναι κάποιοι που ασκούν και άλλο επάγγελμα εκτός από το ότι καλλιεργούν κάποια στρέμματα και καρπώνονται μεγάλα ποσά επιδοτήσεων σε βάρος αυτών που είναι πραγματικά «καθαρόαιμοι» αγρότες.

Στη Λάρισα, για παράδειγμα, που είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή, όπως εξάλλου και η Μαγνησία, υπάρχει μεγαλογιατρός ο οποίος έχει και καλλιεργεί στρέμματα – έχει δηλαδή διπλή δραστηριότητα – και προσπαθεί παράλληλα ως γιατρός να έχει τη μεταχείριση του αγρότη. Δεν αδικείται ο πραγματικός αγρότης με αυτό τον τρόπο; Σαφέστατα αδικείται.

Όταν γίνει το μητρώο αγροτών, κάτι που το ακούμε χρόνια και επιτέλους πρέπει να γίνει, όλα αυτά τα πράγματα θα ξεκαθαριστούν απόλυτα.

Αυτοί που είναι πραγματικοί αγρότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση δεν τους έχει απέναντι. Δεν είμαστε σε διαφορετικές πλευρές του τραπεζιού, είμαστε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Είμαι η τελευταία που θα πω πως το προσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν θέλει βελτιώσεις και αλλαγές. Σαφέστατα θέλει βελτιώσεις και το έχουν αποδεχθεί και ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να φροντίσει να υπάρξει μια ισόρροπη και δίκαιη κατανομή, γιατί φοβάμαι ότι σε διαφορετική περίπτωση η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή θα αυξηθούν πολύ κι αυτό θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Δεν μπορεί να γίνει δεκτό να πετάνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το λίθο του αναθέματος στη σημερινή κυβέρνηση και να μην αναλογίζονται ότι παραδώσανε ένα καταρημαγμένο σύστημα στο ασφαλιστικό.

Για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι Τούρκος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να αγοράσει τηλεοπτικό κανάλι και ότι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό.

Το ότι μπορεί να συζήτησε με τον πρωθυπουργό ένας επιχειρηματίας των ΜΜΕ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε ένα θέμα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό δεδομένο. Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με διαφανείς όρους.”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese