Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την περιβόητη λίστα Μπόργιανς με τουςΈλληνες που φαίνεται να έχουν “μαύρο” χρήμα, πολλά εκατομμύρια κρυμμένα σελογαριασμούς και ειδικά στην ελβετική τράπεζα UBS.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πασίγνωστη δημοσιογράφο με καταθέσεις άνω των 2.000.000 ευρώ. Ακόμη έχουν εντοπιστεί δυο πασίγνωστες κυρίες του έντεχνου τραγουδιού με καταθέσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η μια λέγεται πως έχει σε έναν λογαριασμό περισσότερα από 250.000 ευρώ, ενώ “ζαλίζουν” τα ποσά που έχει σε λογαριασμούς ένας γνωστός ζωγράφος. Εντοπίστηκαν στην κατοχή του λογαριασμοί με καταθέσεις 3.000.000 ευρώ. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε και ο ιερέας που βρέθηκε να έχει καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ.

Όλοι οι παραπάνω προστέθηκαν στη λίστα με γνωστές τηλεπερσόνες, δικηγόρους γιατρούς και επιχειρηματίες, γνωστούς στα αθηναϊκά σαλόνια που ήδη έχουν κληθεί από τους εισαγγελείς για κατάθεση.

Επισημαίνεται με νόημα ότι όλοι οι παραπάνω θα κληθούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που εντοπίστηκαν. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Ήδη την περασμένη εβδομάδα οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Προσχώρησαν σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 24 ατόμων που δεν μπόρεσαν σε πρώτη φάση να αποδείξουν ότι τα χρήματα που είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς είχαν φορολογηθεί.

 newsit.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese