Ο Νίκος Δένδιας στην εκπομπή… «Τώρα» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Τώρα» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Επί προηγούμενης κυβέρνησης δημιουργήσαμε μία σύγχρονη υπηρεσία Ασύλου για τους πρόσφυγες με ποσοστά χορήγησης ασύλου που ανέβηκαν από το 0 στο 9%

· Το προσφυγικό είναι κυρίως μεταναστευτικό. Παραδώσαμε ένα πλήρες σχέδιο που δεν εφαρμόζεται. Όπως είπα και στη Βουλή αν θέλουν ας μας ρωτήσουν.

· Πρέπει να υπάρχουν ανοικτές υποδομές για τους δικαιούμενους ασύλου και τις ευαίσθητες ομάδες και κλειστές για τους παράνομους μετανάστες.

· Η κυβέρνηση εγκατέλειψε το πρόγραμμα επιστροφών παράνομων μεταναστών που υπήρχε και δεν έκανε απολύτως τίποτα.

· Προσπαθεί όντως ο κ. Μουζάλας τους τρεις τελευταίους μήνες να ξεδιαλύνει την κατάσταση. Αλλά σκεφτείτε ενώ υπήρχε υπηρεσία για την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ακύρωσε στην πράξη και μόνο μετά από 7 μήνες νομοθέτησε τη νέα διαχειριστική αρχή που θα απορροφούσε χρήματα.

· Το αποτέλεσμα της μη αξιοποίησης κονδυλίων ήταν όλο αυτό το διάστημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό να το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από την τσέπη του.

· Η κυβέρνηση και η προκάτοχος του κ. Μουζάλα αρμόδια υπουργός έκαναν εγκληματικά λάθη στο μεταναστευτικό.

· Και στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση πληρώνει τα μεγάλα ψέματα και την προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών.

· Είμαστε κατά του κλεισίματος των δρόμων αλλά αυτά που προτείνει η κυβέρνηση για αγρότες-ελεύθερους επαγγελματίες είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

· Η κυβέρνηση δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Και το χειρότερο είναι ότι άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δημοσιεύματα για grexit.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese