Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας… Πρόνοια και ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Στον δρόμο βρίσκονται όχι μόνο οι γραβάτες (Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Επιστήμονες), οι γαλότσες (Αγρότες), αλλά και οι ασπρες μπλούζες (εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ), αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η κοινωνία «από την αδιάλειπτη εφαρμογή των μνημονίων για έξι συναπτά έτη που ισοπεδώνουν εισοδήματα, δημόσια κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα».

Υποστηρίζει μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δείχνει να το ευχαριστιέται που κρατάει το τιμόνι του κοινωνικού οδοστρωτήρα».

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμηνύει ότι «δεν θα περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης», επαναλαμβάνει ότι διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στο πλαίσιο της απεργίας, καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί της Πέμπτη έξω από το υπουργείο Υγείας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese