Σάλος απ΄οτα κόμματα του κυβερνητικού σχηματισμού στην Γερμανία…
μετά τη δήλωση  της επικεφαλής του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Φράουκε Πέτρι, ότι η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί  όπλα κατά των προσφύγων.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα είχε δηλώσει εξαρχής ότι αντιτίθεται στην αυξανόμενη προσέλευση των προσφύγων σε γερμανικό έδαφος.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μanheimer Morgen», απαντώντας στην ερώτηση ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση ενός αστυνομικού στα σύνορα όταν οι πρόσφυγες εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, η Φράουκε Πέτρι τόνισε:

«Θα πρέπει να αποτρέψει την παράνομη είσοδο στα σύνορα, εν ανάγκη θα πρέπει να κάνει χρήση του όπλου του. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. Αλλά η χρήση όπλου αποτελεί την έσχατη λύση».
   
Άμεση ήταν η αντίδραση του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόταση Πέτρι θυμίζει την διαταγή του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας να πυροβολούνται όσοι προσπαθούν να διαφύγουν στη Δύση πηδώντας το Τείχος!

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εσωτερικής πολιτικής, Φόλκερ Μπεξ δηλώνει ότι με αυτή αυτή τη δήλωση, το κόμμα AfD αποδεικνύει ότι έχει κηρύξει πόλεμο στο κράτος δικαίου κι ότι είναι πραγματικά επικίνδυνο.

«Απάνθρωπη, πρωτόγονη και αντιδημοκρατική», χαρακτηρίζει τη δήλωση της Πέτρι ο Γιαν Κόρτε, αντιπρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στη Bundestag.

Η Πέτρι σπούδασε Χημικός .Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον κόσμο των επιχειρήσεων , την κέρδισε όμως η πολιτική. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών Ο πρώην σύζυγος της είναι πάστορας. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese