Αρνήθηκε να καταβάλλει την «ταρίφα»…
που του επέβαλαν δυο «νονοί» της νύχτας για την προστασία του καταστήματός του και λίγο έλειψε να το πληρώσει ακριβά, ένας 48χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πάτρα! Οι δράστες τον χτύπησαν αλύπητα και τον απείλησαν με όπλο, αλλά εκείνος δεν δίστασε να τους καταγγείλει.

Οι δυο «φουσκωτοί» ηλικίας 31 και 30 χρόνων πήγαν με αυτοκίνητο στο κατάστημα του επιχειρηματία στα Σαγαίικα και ο 30χρονος απαίτησε εκβιαστικά 70 ευρώ. Ο 48χρονος, που είχε ήδη καταβάλλει το ίδιο χρηματικό πόσο σε προηγούμενη συνάντησή τους, αρνήθηκε να πληρώσει και προσπάθησε να τους ξεφύγει τρέχοντας. Όμως, οι κακοποιοί τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν τραυματίζοντάς τον ελαφρά και ο 30χρονος τον απείλησε με πιστόλι αναγκάζοντάς τον να του δώσει τα χρήματα.

Όμως, το θύμα ειδοποίησε την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι εντόπισαν τους «νονούς» μέσα σε λίγη ώρα, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια. Κάτω από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, βρήκαν και το πιστόλι με το οποίο απείλησαν τον επιχειρηματία και το έστειλαν για βαλλιστική εξέταση. Ο 30χρονος και ο 31χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που τους άσκησε δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή και διέταξε την κράτησή τους ως την Τρίτη που θα απολογηθούν στον ανακριτή.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese