Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις επάλξεις δηλώνουν οι αγρότες της… Κρήτης, ενδυναμώνοντας καθημερινά τα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.

Οι ίδιοι εμφανίζονται αμετακίνητοι από τις αρχικές τους θέσεις με σημείο αναφοράς το μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 του Φλεβάρη.

Ηράκλειο

Στη θέση τους στο μπλόκο στα Πραιτώρια παραμένουν οι αγρότες των Αρχανών και της ευρύτερης περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα καλά κρατεί και το μπλόκο στην Μεσσαρά με τους αγρότες να κλείνουν το δρόμο προς τους Αγίους Δέκα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ρέθυμνο

Δυναμικό παρόν δίνουν και οι αγρότες του Ρεθύμνου στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, παραμένοντας στο μπλόκο του Ατσιπόπουλου.

Ωστόσο οι αγρότες προχωρούν και στο κλείσιμο του ΒΟΑΚ για μία ώρα το μεσημέρι και από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: “σε μια γεωργία και κτηνοτροφία οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη, από την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης του κλάδου, από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από την απώλεια των αγορών, από καιρικές αντιξοότητες και καταστροφικές ζημίες στη φυσική και ζωική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν και τα ισοπεδωτικά μέτρα της αύξησης του ΦΠΑ των αγροεφοδίων, η αφαίρεση μιας σχετικά μικρής επιστροφής στον Ε.Φ.Κ. πετρελαίου, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση σταδιακά του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%.

Και μαζί με όλα αυτά συζητείται και ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓA”.

Χανιά

Στο μπλόκο στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στη διασταύρωση “Μεγάλα Χωράφια” παραμένουν και οι αγρότες των Χανίων, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τη στάση της Κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, δε μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός κόσμος.

Μάλιστα για σήμερα Δευτέρα αναμένεται κι άλλοι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι του νομού να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, με αποκλεισμό της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Οι αγρότες αναμένεται να συγκεντρωθούν αρχικά στον κόμβο Κλαδισού κι από εκεί να κατευθυνθούν προς την πλατεία Δικαστηρίων.

Οροπέδιο Λασιθίου

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο τους στην είσοδο του Οροπεδίου, κάνοντας λόγο για παραμονή τους εκεί, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese