Ανυποχώρητοι στις κινητοποιήσεις τους παραμένουν οι αγρότες….
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που δεν κάνουν πίσω και παραμένουν στα μπλόκα ενώ όπως αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή τους, κλιμακώνουν τις δράσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα από την Δευτέρα προχωρούν σε επ’ αόριστο κλείσιμο των τελωνείων Κήπων, Ορμενίου, Καστανέων και Εξοχής ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα μέτρα που προωθεί για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

“Πάγια παραμένει η θέση μας σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο Παραμένουμε στα μπλόκα έως ότου η κυβέρνηση αποσύρει  τα δύο αυτά  νομοσχέδια και προκαλέσει  ένα διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα  από μηδενική βάση. Στη συζήτηση αυτή θα συμπεριληφθούν τα θέματα της  παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται. Επίσης καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα δύο νομοσχέδια” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή, τονίζοντας πως “όποιος επιχειρεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό πριν  αποσυρθούν τα δύο αυτά νομοσχέδια υπονομεύει τον αγώνα των αγροτών και όλων  αυτών που θίγονται από αυτά, γιατί αυτό που μετρά είναι τα έργα και όχι τα λόγια. Από Δευτέρα κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με επ’ αόριστο κλείσιμο των τελωνείων: ΚΗΠΩΝ – ΟΡΜΕΝΙΟΥ – ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ – ΕΞΟΧΗΣ. Θα συμμετέχουμε δυναμικά σε κάθε πόλη στην πανελλαδική απεργία στις 4/2/2016”.
xanthinea.gr English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese