Οικογένεια και ευτυχία πάνε πάντα μαζί;
Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Καμία οικογένεια δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν ωστόσο οικογένειες που απολαμβάνουν τις στιγμές που περνάνε και μάλιστα επιδιώκουν να βρίσκονται όλοι μαζί όσο πιο συχνά γίνεται.

Ας δούμε ποια είναι τα μυστικά τους:

Τρώνε όλοι μαζί: Μπορεί τα οικογενειακά γεύματα να μην είναι το καλύτερό σας αλλά το τελετουργικό του φαγητού είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και ενισχύει τους δεσμούς της οικογένειας. Το κοινό δείπνο είναι μια ευκαιρία για να πείτε τα νέα της ημέρας, να γελάσετε, να πείτε ιστορίες και να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας. Φυσικά αυτό προϋποθέτει να έχετε κλειστή την τηλεόραση και να μην ασχολείστε με το κινητό σας.

Απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες: Κοινές δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο, επιτραπέζια παιχνίδια και ταινίες θα σας φέρουν πιο κοντά δημιουργώντας κοινά βιώματα και κοινές αναμνήσεις.

Εκφράζουν την αγάπη τους: Οι μικρές ενδείξεις αγάπης και τρυφερότητας, όπως ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη είναι πολύ πιο σημαντικά για τα παιδιά από μια λεκτική επιβράβευση, μιας και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια των παιδιών.

Επιστρατεύουν το χιούμορ: Το γέλιο ενισχύει το συναίσθημα της συντροφικότητας, εκτονώνει, βοηθά στη λύση προβλημάτων και βγάζει από δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός πως όσο πιο πολύ γελούν τα μέλη μιας οικογένειας τόσο πιο ευτυχισμένα είναι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese