Σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στο σχολείο δάσκαλος από το Νομό Τρικάλων, κατηγορούμενος για σε ξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών!

Ο εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στον Νομό Τρικάλων συνελήφθη μετά από καταγγελίες γονέων για σ εξουαλική παρενόχληση. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο και τιμωρήθηκε μόνο με 12μηνη παύση και ταυτόχρονη στέρηση αποδοχών. Πρόκειται για μια απόφαση που του δίνει τη δυνατότητα επανόδου στην τάξη και στα καθήκοντά του δημιουργεί εύλογα πολύ μεγάλα ερωτηματικά και ανησυχίες, όπως σημειώνει το «ΈΘνος Της Κυριακής».

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός σύμφωνα με το φάκελο που σχηματίστηκε «ενέργησε ασελγείς πράξεις» με οκτώ δεκάχρονες μαθήτριες. Ενώ δίδασκε στην Τετάρτη τάξη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, «προσέγγιζε στα θρανία των μαθητριών κατά την ώρα του μαθήματος και αφού έσκυβε ή γονάτιζε δίπλα τους και αφού έθετε το χέρι του εξωτερικά των ενδυμάτων τους στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, τις θώπευε και τις έψαυε». Το ίδιο φέρεται να έκανε και όταν τις καλούσε στην έδρα για εξέταση, ενώ σε δύο από αυτές «… έψαυε και στο στήθος είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά των ενδυμάτων τους».

Στη γραπτή του απολογία ο εκπαιδευτικός ισχυρίζεται ότι παρεξηγήθηκε, καθώς είναι «πολύ κινητικός άνθρωπος» και βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα στους μαθητές του «… παροτρύνοντάς τους… χτυπώντας τους στην πλάτη ή τους μηρούς…», ώστε να «συμμετέχουν στο μάθημα»!

Πάντως, στην ένσταση που κατέθεσε ο Γενικός Επιθεωρητής Λ. Ρακιντζής, ζητά την παραπομπή του στο Δευτεροβάθμιο όργανο – με το αίτημα της απόλυσης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese