Μια μεγάλη και κρίσιμη παρέμβαση, όπως είναι αυτή της αναβάθμισης του κεντρικού οδικού…
άξονα της οδού Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έφθασε στην αφετηρία της υλοποίησής της.

Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος με την χρησιμοποίηση σύγχρονου αντιολισθητικού τάπητα, μετατρέποντας την οδό στο σύνολό της σε έναν ασφαλές οδικό άξονα, εξαφανίζοντας όλες τις φθορές που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από την επιβάρυνσή του εξαιτίας της αυξημένης κίνησης βαρέων οχημάτων.

Η ασφαλτόστρωση της οδού, προϋπολογισμού άνω του 1.000.000 ευρώ, υπήρξε από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Και ξεκινά την αύριο, Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, μετά από αγώνες, πιέσεις, διεκδικήσεις και διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το έργο υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης.

Μάλιστα, η ασφαλτόστρωση θα γίνει σταδιακά και στα δύο ρεύματα της οδού σε όλο το μήκος της (περίπου 2 χλμ.) από τη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη διασταύρωση με τις οδούς Βερμίου και Αραπίτσας, για να «συναντήσει» την οδό Κανάρη, έργο της ίδιας εργολαβίας που έχει ήδη προηγηθεί, όπως προηγήθηκε και η ασφαλτόστρωση της οδού Ομήρου. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ΔΕΗ προέβλεπε μόνο τοπικές και σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των τομών.

Διακοπή κίνησης και εκτροπή κυκλοφορίας Ι.Χ.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Επταπυργίου θα αρχίσουν αύριο το πρωί (7.30 π.μ.) από το ύψος της Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, με το έργο να εκτελείται σε διαδοχικές φάσεις. Η πρώτη θα φθάνει αρχικά μέχρι την οδό Επιδαύρου, τμήμα που θα πάρει την τελική του μορφή τις επόμενες ημέρες με τη δεύτερη στρώση ειδικού αντιολισθητικού τάπητα, ενώ οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος της οδού θα εξελίσσονται παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Έτσι, αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, και από τις 7 το πρωί έως και το πέρας των εργασιών, που προβλέπεται στις 5 μ.μ., η κίνηση των οχημάτων στο ύψος της διασταύρωσης της οδού Επταπτυργίου με τη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου θα διακοπεί για τα οχήματα Ι.Χ. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ επί τόπου θα βρίσκονται ειδικά συνεργεία τα οποία θα διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, τα οποία στην κάθοδό τους θα κατευθύνονται προς την Λεωφ. Α.Παπανδρέου μέσω της οδού Χορτιάτη.

——————————————————————————————————–

Το ΛΕΠ «μετακομίζει» στη Νεάπολη…

Μετά την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία που είχαν τα μαθήματα Ιστορίας που δόθηκαν στις Συκιές όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον Οκτώβριο έως σήμερα, το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο (ΛΕΠ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει τη λειτουργία του στη Νεάπολη.
Οι διαλέξεις που δίνονταν όλους αυτούς τους μήνες στο πλαίσιο του Κύκλου Ιστορίας αγκαλιάστηκαν από πλήθος πολιτών, που συνέρρεαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών για να παρακολουθήσουν τους έγκριτους ομιλητές. Από αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανοίγει ο «Κύκλος Ψυχολογίας» με τις διαλέξεις να γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης.

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού στον πρώτο κύκλο των μαθημάτων στις Συκιές απέδειξε για μια ακόμη φορά το ζωηρό ενδιαφέρον των πολιτών για μάθηση και για συνεχή ενημέρωση, στοιχείο που ενισχύει την πεποίθηση ότι ανάλογη επιτυχία θα γνωρίσει και ο δεύτερος θεματικός κύκλος στη Νεάπολη. Η επιτυχία αυτή «υποχρεώνει» το δήμο να ανανεώνει και να ενισχύει λειτουργικά  και οργανωτικά το θεσμό αυτό, να αναζητά έγκριτους εξειδικευμένους ομιλητές που θα αναπτύξουν με τον καλύτερο τρόπο θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και του σύγχρονου προβληματισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΛΕΠ, που φέτος διανύει το 12ο έτος λειτουργίας του στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, εμφανίστηκε «ανανεωμένο», τόσο ως προς τους χώρους όπου δίνονται πλέον οι διαλέξεις (Δημοτικές Βιβλιοθήκες), όσο και ως προς τη θεματολογία του (φέτος δόθηκε έμφαση στην Ιστορία και την Ψυχολογία).

Όπως σημειώνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, «οι παρεμβάσεις ειδικών επιστημών της επιστήμης της ψυχολογίας και της ψυχικής υγείας, έρχονται να ενισχύσουν το βάθρο πάνω στο οποίο μπορούμε να σταθούμε και να δώσουμε απαντήσεις σε σύγχρονα καυτά ερωτήματα που μας ταλανίζουν και να αντιμετωπίσουμε με άλλους όρους δύσκολες καταστάσεις. Συνδετικός κρίκος και συγκολλητική ουσία των δυο αυτών κύκλων είναι η γνώση. Κι αυτή πιστεύουμε ότι υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το πρόγραμμα που εκπονήθηκε. Και η συμμετοχή μας σ’ αυτό μόνο οφέλη μπορεί να μας επιφέρει…».

Το πρόγραμμα

Τα μαθήματα του Κύκλου Ψυχολογίας αρχίζουν αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, με το πρώτο θέμα να παρουσιάζεται και να αναλύεται από τον νοσηλευτή ψυχικής υγείας-σύμβουλο τοξικοεξάρτησης και επιστημονικό στέλεχος στο Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» Τάσο Κουφοκώτσιο.
Ο κύκλος αυτός θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 με τα μαθήματα να δίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21), ενώ η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese