Η παράταση του ορίου αφυπηρέτησης των γιατρών προκαλεί συγκρούσεις, αντιδράσεις και απεργίες…

Γη και ουρανό κινούν οι πρόεδροι των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος αντίστοιχα,  προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα προκλητικά συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλογιατρών, με στόχο την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 67ο έτος.

Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώ αμέσως μετά θα σταλεί έκθεση στην ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη με πλειοψηφία των βουλευτών ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.

Πάντως, η προκλητική επιμονή Αβέρωφ-Παπαδόπουλου, για εξυπηρέτηση των ημετέρων γιατρών, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των κυβερνητικών γιατρών, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν κάτι τέτοιο. Σε δηλώσεις του στην «24» ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Δρ. Σωτήρης Κούμας, ανέφερε ότι εάν ψηφιστεί η συγκεκριμένη πρόταση, η αντίδραση των γιατρών αναμένεται να είναι δυναμική και άμεση.

Ένα παράδειγμα αυτής της αντίδρασης είναι η στάση εργασίας των κυβερνητικών γιατρών που θα γίνει την Δευτέρα από τις 08:30 μέχρι και τις 14:30.

Η ΠΑΣΥΚΙ κατηγορεί  τα δυο κόμματα ότι παραβιάζει τα εργασιακά τους θέσμια, αφού δεν προηγήθηκε κανένας κοινωνικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος, και επισημαίνει ότι αντί να ασχοληθούν με την επιβίωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, και τα προβλήματα των κυβερνητικών γιατρών, δυστυχώς προωθούν  παράταση του ορίου αφυπηρέτησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον τελευταίο χρόνο, συγκεκριμένοι γιατροί που ευνοούνται από την ψήφιση παράτασης του ορίου αφυπηρέτησης, έφτασαν σε ακραία σημεία, μέσω τηλεφωνικών απειλών κατά την υφιστάμενών τους, εκφοβίζοντάς τους μάλιστα με εκδικητικές μεταθέσεις και δυσμενή αξιολόγηση εάν τοποθετούνταν αρνητικά.

Το σκανδαλώδες της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός, ότι οι πλείστοι εκ των γιατρών, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για την άσκηση ιδιωτικής ιατρικής, ενώ παρά τις έρευνες που έγιναν εναντίον τους, εντούτοις δεν αντιμετώπισαν καμία συνέπεια, αφού κάποιοι φρόντισαν να κουκουλώσουν τις υποθέσεις. Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες  αναφέρουν ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν την άσκηση ιδιωτικής ιατρικής, ενώ λόγω των διευθυντικών θέσεων που κατέχουν, παίρνουν φακελάκια και παρακάμπτουν τις λίστες αναμονής, διενεργώντας τις επεμβάσεις σε όσους πληρώνουν, εντός των κρατικών νοσηλευτηρίων.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese