Τον δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη καλεί να πάρει θέση αναφορικά με τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των ζώων στα…
διοικητικά όρια του δήμου στον οποίο είναι επικεφαλής το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩ» με αφορμή την πρόσφατη δηλητηρίαση σκυλιών στο χωριό Άδρασσα.

Στην ανακοίνωση του αναφορικά με την εξόντωση των ζώων το σωματείο επισημαίνει: «Πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν στο χωριό Άδρασσα του Δήμου Εορδαίας τουλάχιστον 10 νεκρά σκυλιά (οικόσιτα και αδέσποτα). Τα σκυλιά αυτά είναι φανερό ότι απεβίωσαν από δηλητηρίαση με φόλα Να τονίσουμε ότι πριν δύο χρόνια είχε σημειωθεί στο ίδιο χωριό παρόμοιο περιστατικό, όπου 33 σκύλοι βρήκαν τον θάνατο με τον ίδιο φρικτό τρόπο.

Το φιλοζωικό σωματείο Κοζάνης ΑΓΓΙΖΩΟ καταγγέλλει την βίαιη αυτήν ενέργεια και καλεί τον δήμαρχο Εορδαίας να πάρει θέση και να προβεί αμέσως στις υποχρεωτικές και απαραίτητες διαδικασίες. Συμβουλεύουμε τους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το συμβάν να επικοινωνήσει με το σωματείο μας, ώστε να δώσουμε τέλος σε αυτήν την τραγική ιστορία.

Η θανάτωση των ζώων με δηλητήριο είναι έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή σύμφωνα με τους νόμους 3170/2003, 1197/1981 και 4039/2012. “O πολιτισμός και το μεγαλείο ενός λαού φαίνεται από τη συμπεριφορά του στα ζώα” Μαχάτμα Γκάντι» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το «ΑΓΓΙΖΩΟ».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese