Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει αρχίσει ακόμη η διάθεσή του, σε άλλες όμως… ευρωπαϊκές χώρες κυκλοφορεί από το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα στη Γερμανία, το Karl προσφέρεται στην τιμή των 12.650 ευρώ σε έκδοση LPG, με διπλό καύσιμο: βενζίνη και υγραέριο.

Το Karl εφοδιάζεται ως γνωστόν με τον 3κύλινδρο 1.0 Ecotec, σε ατμοσφαιρική έκδοση με 75 ίππους και με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Όταν επιλέγεται ως καύσιμο το υγραέριο (μέσω του διακόπτη αριστερά από το τιμόνι) η μέγιστη ισχύς υποχωρεί ελαφρά στα 73 PS. Η δεξαμενή υγραερίου είναι τοποθετημένη κάτω από το χώρο αποσκευών, εκεί όπου στη συμβατική έκδοση βρίσκεται η ρεζέρβα. Η Opel ανακοινώνει μέγιστησυνδυαστική αυτονομία 1.050 km.

Το 5θυρο αυτοκίνητο πόλης έχει μήκος 3,68 m., μεταξόνιο 2,38 m. και βάρος (με το βασικό επίπεδο εξοπλισμού) 939 kg. Τα πίσω παράθυρα είναι κανονικά (όχι φινιστρίνια, όπως σε ανταγωνιστικά μοντέλα), ενώ τα καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 40/60 (στάνταρ στην πλούσια έκδοση), επιτρέποντας την φόρτωση μεγάλων αντικειμένων (ο όγκος του χώρου αποσκευών πλησιάζει έτσι τα 1.000 lt).English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese