Τού Ηλία Μαλεβίτη*
Πολλοί ήσαν εκείνοι που διαφώνησαν με την ήπια αντίδραση του Πρωθυπουργού στην άκρως προσβλητική ατάκα του κ. Σοιμπλε, στο Νταβός, όταν, απευθυνόμενος προς τον…
κ. Τσίπρα, παραφράζοντας την παλιά φράση του Κλίντον, είπε: ” είναι η εφαρμογή  ηλίθιε (!)”. Μ’ αυτή τη φράση ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, Γερμανός Υπουργός, προσέβαλε βάναυσα, οχι μόνο τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό ο οποίος δικαιολογημένα περίμενε μια άλλη περισσότερο θαρραλέα απάντηση, ανάλογη προς την απαράδεκτη συμπεριφορά του ανεκδιήγητου Γερμανού!

Αλλά, αυτή την απάντηση που δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας, την εχει δόσει το 2012 , ενας συμπατριώτης του Σοιμπλε, ο γνωστός Νομπελίστας συγγραφέας Γκιντερ Γκρας , με το ποιημα του : ” Η ντροπη της Ευρώπης” αφιερωμένο στην Ελλάδα των μνημονίων , με το οποιο κατηγορεί την Ευρωπη αλλα και την πατρίδα του ,για τη συμπεριφορα τους προς την Ελλάδα!

Αυτά τα λόγια του μεγάλου Γερμανού φιλέλληνα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Σοιμπλε για να αντιληφθεί επιτέλους, ότι με την πολιτική της λιτότητας που  απαιτεί και επιβάλλει στους Ευρωπαίους πολίτες, κλονίζει τη συνοχή της Ευρώπης και δημιουργεί πολλά προβλήματα ακόμα και στην ίδια τη χώρα του. Νομίζω λοιπόν οτι αξίζει τον κόπο να ξαναθυμηθούμε εκείνο το ποίημα:

-Στο χάος κοντά (η Ελλαδα) γιατι δεν συμμορφώθηκε στις αγορές, κι εσύ μακριά απο τη χώρα που σου χάρισε το λίκνο!

Οσα εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα!

-Σαν όφειλέτης διαπομπευόμενος και γυμνός, υποφέρει μια χώρα, κι εσύ αντί για ευχαριστώ που της οφείλεις προσφέρεις λόγια κενά!

-Καταδικασμένη σε φτώχεια η χώρα αυτή που ο πλούτος της κοσμεί μουσεία : η λεία που εσύ φυλάττεις!

-Αυτοί που με τη δύναμη των όπλων είχαν επιτεθεί στη χώρα, την ευλογημένη με νησιά, στο στρατιωτικό τους σάκο κουβαλούσαν τον Χελντερλιν!

-Ελάχιστα αποδεκτή χώρα, όμως οι πραξικοπηματίες της, κάποτε από Εσένα έγιναν αποδεκτοί!

– Χώρα χωρίς δικαιώματα , που η ισχυρογνώμονη εξουσία ολοένα και περισσότερο της σφίγγει το ζωνάρι!

-Σ ‘ εσένα αντιστέκεται φορώντας μαύρα η Αντιγόνη και σ ‘όλη τη χώρα πένθος ντύνεται ο λαός που εσένα φιλοξένησε!

– Όμως, έξω απο τη χώρα, του Κροίσου οι ακόλουθοι και οι όμοιοί του, όλα όσα έχουν τη λάμψη του χρυσού στιβάζουν στο δικό σου θησαυροφυλάκιο!

– Πιες επι τέλους, πιές, κραυγάζουν οι εγκάθετοι των επιτρόπων, όμως ο Σωκράτης με οργή Σου επιστρέφει το κύπελλο γεμάτο ως επάνω!

– Θα καταραστούν έν χορώ ό,τι ειναι δικο Σου οι Θεοί που τον Όλυμπό τους η δικη Σου θέληση ζητάει να απαλλοτριώσει!

– Στερημένη απο πνεύμα, Εσυ θα φθαρείς χωρίς τη χώρα, που το πνεύμα της, Εσένα Ευρωπη, εδημιουργησε!

 (Αυτή είναι  η Ελλάδα …..ηλίθιε !!!)

*Δικηγόρος, πρώην βουλευτήςEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese