Σεμπαστιάν Λέτο είναι από τους παίκτες που αγαπήθηκαν όσο λίγοι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Ακόμη κι αυτή η πιθανότητα επιστροφής του στην ομάδα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις τους….

 

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αυτοπροτάθηκε μέσω της εκπροσώπου του στους «πράσινους» και ο Γιάννης Αλαφούζος, που είχε επιχειρήσει να φέρει πίσω τον «Σέμπα» πριν από ένα χρόνο, έθεσε την περίπτωση υπόψη του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο.

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την επιστροφή του Λέτο; Ο Ιταλός προπονητής θέλει να κάνει τη μελέτη του για να διαπιστώσει αν ο ποδοσφαιριστής είναι σε καλή κατάσταση, καθώς προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο όσο ακόμη αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, αλλά και από ένα φρικιαστικό ατύχημα με βάρη που του προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο, πριν από περίπου ένα χρόνο. Θετικό σημάδι είναι πως και στις δύο περιπτώσεις επέστρεψε και κατέγραψε αρκετές συμμετοχές, με Κατάνια και Λανούς αντίστοιχα. Αρνητικό, ωστόσο, ότι τον τελευταίο χρόνο έπαιξε σε μόλις επτά επίσημα ματς και δεν έχει αγωνιστεί από το Νοέμβριο.

Υπέρ του Λέτο είναι το γεγονός ότι είναι 29 ετών, συνεπώς έχει αρκετά χρόνια καλής καριέρας μπροστά του, αλλά και η επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα το κασέ του είναι πολύ προσιτό, ενώ ως ελεύθερος δεν θα απαιτηθούν χρήματα για αποζημίωση.

Στον Παναθηναϊκό ήδη κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν το ιταλικό διαβατήριο, με το οποίο αγωνιζόταν στο διάστημα που έπαιζε στην Ελλάδα, είναι ακόμη σε ισχύ, καθώς είχαν προκύψει κάποιες αμφιβολίες για τη γνησιότητά του. Αν ο Λέτο δεν μπορεί να παίξει σαν κοινοτικός, δεν υπάρχει κενή θέση ξένου στο ρόστερ, καθώς η τελευταία που άδειασε ήταν αυτή του Ατζαγκούν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός δεν επείγεται να κλείσει τη μεταγραφή αυτή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ο Λέτο είναι ελεύθερος και ως τέτοιον έχει δικαίωμα να τον αποκτήσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, συνεπώς η απόφαση ίσως καθυστερήσει μέχρι να διαλευκανθούν όλα τα παραπάνω ζητήματα. Σε πρώτη ανάγνωση, πάντως, το κλίμα είναι πολύ θετικό για την επιστροφή του. Αν αυτό συμβεί, ο Αντρέα Στραματσόνι τον υπολογίζει σαν σέντερ φορ, όπως αγωνιζόταν επί Ζεσουάλδο Φερέιρα, κι όχι ως ακραίο, όπως τον γνωρίσαμε αρχικά στην Ελλάδα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese