​Την πρώτη αξιολόγηση, την οποία διαδέχεται η συζήτηση για το χρέος ακολουθεί η κατάθεση του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο φαίνεται να πηγαίνει για το τέλος Μαρτίου ή νωρίς τον Απρίλιο του 2016 δήλωσε ο…

 

υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα.

Άλλωστε η Αθήνα έχει μπροστά της καυτά ζητήματα, καθώς εκτός από το Ασφαλιστικό υπάρχουν ανοιχτά θέματα για τα μέτρα των επόμενων ετών.

Όπως διευκρινίζεται από το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός κατά την ομιλία του επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τα βήματα του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, τα οποία έχει διατυπώσει επανειλημμένως σε κάθε δημόσια παρέμβασή του.​

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι αν δεν έχουμε έναν «λογικό συμβιβασμό» με τους θεσμούς, θα καθυστερήσει η έναρξη του ενάρετου κύκλου για την οικονομία, σημειώνοντας πάντως ότι η εικόνα δείχνει περισσότερο ευοίωνη σε σχέση με το παρελθόν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη και ομαλή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης χαρακτήρισε ο υπουργός την επίδειξη λελογισμένων απαιτήσεων από πλευράς των θεσμών.

 

Κρίσιμο πάντως κατά τον ίδιο είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά για να τροφοδοτηθεί η προσέλκυση επενδύσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

 

«Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα επιστρέψουμε σε ανάπτυξη. Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει», δήλωσε ο υπουργός  ο οποίος σημείωσε ότι «οι συνέπειες των capital controls δεν ήταν τόσο δηλητηριώδεις όσο προβλεπόταν» και «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πήγε επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο».

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese