Πανικός αυτές τις ώρες στην Αθήνα και όλη η αστυνομία στο πόδι, καθώς οι ώρες που έρχονται είναι άκρως επικίνδυνες για την κόντρα ακροδεξιών-αντιφασιστών, με αφορμή την επέτειο μνήμης που έρχεται για τα Ίμια.

Στην απαγόρευση των αυριανών συγκεντρώσεων τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και των αντισυγκεντρώσεων προσανατολίζεται η ΓΑΔΑ, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων.

Συνεπώς, τίθεται νομικό ζήτημα που ενεργοποιεί τη διάταξη απαγόρευσης συγκεντρώσεων.

Μέσα σε λίγες ώρες, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Αύριο είναι προγραμαμτισμένη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια και την επέτειο 20 χρόνων, καθώς και αντιφασιστική συγκέντρωση. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου:
«Aντιφασιστική συγκέντρωση, αλλά και περιφρούρηση της πλατείας Βικτωρίας,

Σάββατο 30 Γενάρη στις 18.00, ημέρα που τα φασιστοειδή συσπειρώνονται και εξορμούν σε άτυπες ή τυπικές φιέστες εθνικιστικού παροξυσμού και ρατσιστικού μίσους. Προ συγκέντρωση 17.30 στη κατάληψη Νοταρά 26″.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλη μέρα σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας ομάδες ακροδεξιών στοιχείων κάνουν… γύρες, προκειμένου να απαντήσουν στον χθεσινό ξυλοδαρμό Γερμανών ακροδεξιών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese