Γράφει ο ΜαγιαΠου θα πάει αυτή η ιστορία με τους «σαδιστές ευρωκράτες», κατά την… έκφραση του Ν. Τσόμσκι, που «βασανίζουν την Ελλάδα»;

Αξιολόγηση, απειλή Grexit, νέα μέτρα, αξιολόγηση, νέο μνημόνιο, success story, απειλή Grexit…

Τώρα ο νέος κυνικός εκβιασμός, ονόματι Schengen exit, αφορά στην προσφυγική κρίση!

Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας και απειλούν να τη θέσουν εκτός της συνθήκης Σένγκεν, δηλαδή σε εμπάργκο ως προς τον κοινό Ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης διακίνησης προσώπων και προϊόντων. Να την μετατρέψουν σε έναν απέραντο προσφυγικό καταυλισμό. «Στρατόπεδα με 400.000 έγκλειστους υπήρχαν μόνο επί Ναζί», υπενθύμισε με νόημα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ζητούν από την Ελλάδα το αδύνατον, γράφει η Γερμανική εφημερίδα Handelsblat.

Οι ευρωκράτες σαδιστές, έχοντας δέσει χειροπόδαρα και λεηλατήσει τη χώρα, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, ασελγώντας συστηματικά πάνω της.

Έπειτα από έξι χρόνια διεθνούς εποπτείας για την εφαρμογή τριών οδυνηρών Μνημονίων, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να παραπαίει, η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να διαλύεται και η κυβέρνηση της «Αριστεράς», με κομμένα τα φτερά, παραμένει εγκλωβισμένη.

Δεν της επιτρέπουν να προσφέρει ούτε ψίχουλα (παράλληλο πρόγραμμα) για την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων, που έχουν συνθλιβεί από την πολιτική της βαρβαρότητας.

Είναι φανερό ότι θέλουν να υποκύψει η κυβέρνηση Τσίπρα, να υποχωρήσει από τις λεγόμενες «κόκκινες» γραμμές της, να περάσει το Ασφαλιστικό και άλλες ολέθριες ρυθμίσεις από τη Βουλή με τις δικές της δυνάμεις, να τσαλακωθεί ακόμη περισσότερο, υλοποιώντας μέτρα που απέρριπτε. Και στη συνέχεια, βαλλόμενη πανταχόθεν από την κοινωνία, να καταρρεύσει. Αλλιώς θα επιστρέψει στο τραπέζι το θέμα του Grexit…

Ετσι, πιστεύουν ότι θα στρωθεί το χαλί του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με τεχνοκράτη πρωθυπουργό, κατά προτίμηση τραπεζικής προέλευσης, που αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να ολοκληρωθεί η Ελληνική αποικία χρέους!

Η κυβέρνηση συμφωνεί; Για πόσο θ΄ ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες των δανειστών-δυναστών;

Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι έχει βάλει φαρδιά πλατιά -έστω εκβιαζόμενη- την υπογραφή της στο τρίτο Μνημόνιο. Ωστόσο, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν, λόγου χάρη, απέναντι στο κλεπτοκρατικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή διέτασσε «μπαζούκας» κι όχι «λιανοτούφεκα». Αν στα ταμεία του κράτους είχαν, ήδη, αρχίσει να εισρέουν τα κλεμμένα.

Σήμερα, ο αγροτικός κόσμος ίσως να μην ήταν στα μπλόκα, εάν δίπλα στην μνημονιακή υποχρέωση για την «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού είχε κατατεθεί και το σχέδιο ανάταξης του πρωτογενή τομέα.

Η κοινωνία θα κρατούσε αναμμένη τη δάδα της ελπίδας αν είχαν περάσει απ’ τη Βουλή νομοσχέδια χωρίς δημοσιονομικό κόστος, όπως για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, του τυποκτόνου νόμου Βενιζέλου, και πλήθος άλλων μεταρρυθμίσεων για επαναστατικές βελτιώσεις στην εκπαίδευση, στη διοίκηση, στην άμυνα, στην υγεία, στην αποκέντρωση, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Αν …, αν …, αν δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι οσμές της ενσωμάτωσης στο χρεοκοπημένο και εξαρτημένο σε απόλυτο βαθμό από τους δανειστές, σύστημα εξουσίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese