Ένα ακόμη λεωφορείο για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία παραλαμβάνει εντός… των ημερών ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Παράλληλα, ο δήμος αναζητά κτίριο για τη λειτουργία ενός ακόμη Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρία στην περιοχή των Πεύκων, το οποίο θα είναι το τρίτο ΚΔΑΠμεΑ που λειτουργεί στο δήμο, μετά από αυτά που λειτουργούν ήδη στις Συκιές και στη Νεάπολη.

«Δεν αρκεί μόνο να δηλώνουμε ότι ο δήμος μας αποτελεί πρότυπο κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά πρέπει και να το αποδεικνύουμε. Η προμήθεια ενός ακόμη οχήματος, που θα εξυπηρετήσει τους συμπολίτες μας με αναπηρία, η λειτουργία ενός ακόμη ΚΔΑΠ, αλλά και όποια άλλη πολιτική μπορούμε να εφαρμόσουμε που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους, είναι κάτι που επιβάλλει πρώτα από όλα η συνείδησή μας», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης κατά τη διάρκεια κοπής πίτας των ΚΔΑΠμεΑ Συκεών.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων με αναπηρία και γονέων μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία απόλαυσαν με την καρδιά τους…

Σύντομα η παραλαβή του λεωφορείου

Πιστός στην πεποίθησή του ότι η παροχή βοήθειας προς τα άτομα με ειδικές ικανότητες αποτελεί ύψιστο δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης, ο δήμος συνεχίζει εντατικά την προσπάθειά του να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους. Το νέο υπερσύγχρονο όχημα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία θα είναι 21 θέσεων και έρχεται να προστεθεί στα άλλα δύο που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους του δήμου μας, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Να σημειωθεί ότι η προμήθεια του καινούριου λεωφορείου έγινε με ίδιους πόρους, από τα ταμεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών και αναμένεται να παραληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, ο δήμος βρίσκεται προς αναζήτηση κτιρίου το οποίο θα έχει τις προδιαγραφές να στεγάσει το τρίτο ΚΔΑΠμεΑ για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία στη Δ.Ε. Πεύκων. Όπως εξήγησε ο κ. Δανιηλίδης, «μετά την επιτυχία του ΚΔΑΠ στη Νεάπολη, συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια να βρούμε χώρο στο Ρετζίκι για να στεγαστεί το τρίτο ΚΔΑΠ εκεί, όταν άλλοι δήμοι δεν έχουν ούτε ένα. Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούνται είναι υψηλές και κοστίζουν ακριβά, αλλά εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια να βρούμε την κατάλληλη στέγη που θα τις πληροί πλήρως».

Ολοκληρωμένη δομή για ΑμεΑ

Παράλληλα, έως το καλοκαίρι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το ιδιόκτητο κτίριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην περιοχή Αρμενοχωρίου στις Συκιές, που θα αποτελέσει επιπλέον μία ακόμη δομή αυτόνομης διαβίωσης παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας-Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ (Τριπόλεως και Κομνηνών), το οποίο θα φιλοξενεί τμήμα βρεφών και νηπίων, ειδικό διαμέρισμα με κουζίνα, καθιστικό και δύο δίκλινα υπνοδωμάτια, οικοτροφείο με τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, αίθουσα εκδηλώσεων-σεμιναρίων (προϋπολογισμός 3,5 εκατ. ευρών με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους).

«Είμαστε περήφανοι γιατί η προσπάθειά μας αυτή για διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια από τον δήμο Συκεών, αποτελεί πλέον το μοντέλο για όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να πολλαπλασιαστούν τα διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε και τους γονείς τους, τους ανθρώπους αυτούς που αξίζουν συγχαρητηρίων, να τους απαλλάξουμε από το άγχος για το μέλλον των παιδιών τους. Γνωρίζουμε τον Γολγοθά που περνούν καθημερινά, τον σταυρό που κουβαλάνε. Όλος ο δήμος είναι προσηλωμένος στην προσπάθεια να τους ανακουφίσουμε», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Αν καταφέρουμε να έχουμε άλλα 10 με 12 τέτοια διαμερίσματα, θα μπορούσαμε να εξυπηρετούμε 50 με 60 παιδιά».

Ο κ. Δανιηλίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του δήμου, προκειμένου να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσους τους χρειάζονται. «Όλα αυτά τα καταφέρνουμε γιατί έχουμε ικανούς και άξιους εργαζόμενους, που αξίζουν συγχαρητηρίων για τη δύσκολη δουλειά που κάνουν. Απαιτείται όχι μόνο μεράκι και επαγγελματισμός, αλλά και ψυχή και προσήλωση στα επιστημονικά δεδομένα για να μπορεί ο εργαζόμενος να κρατά το χαμόγελο και την αισιοδοξία για να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese