«Βαρύς ο πέλεκυς» για τους γονείς που φοροδιαφεύγουν στη μικρή ιταλική πόλη… Σαν Τζερμάνο Βερτσελλέζε στην περιφέρεια του Πεδεμόντιου, στην επαρχία του Βερτσέλλι με πληθυσμό 1.812 κατοίκους.

Η αυστηρή δήμαρχος Μικαέλα Ροζέτα προχώρησε σε μια πολύ σκληρή επιλογή. Η ίδια επιθυμεί να απαγορεύσει στα παιδιά των φοροφυγάδων την πρόσβαση στις παιδικές χαρές και στο σχολικό κολατσιό.

Η Δήμαρχος Μικαέλα Ροζέτα

Φυσικά, η πρόταση της δημάρχου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να την κατηγορούν για ρατσισμό.

Αναλυτές, ωστόσο εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή είναι πολύ έξυπνη, καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος, μια ευφυής διαφορετική στρατηγική, για φοροφυγάδες που είναι δύσκολο να πιαστούν στη δαγκάνα του νόμου.

Υπάρχει και η μερίδα εκείνη των ανθρώπων, που υποστηρίζουν ότι όλο αυτό έχει τραγικό αντίκτυπο σε ανήλικα παιδιά, τα οποία θα επωμίζονται τις παράνομες ενέργειες των γονέων τους, πέραν του ότι με αυτό τον τρόπο θα στιγματίζονται στην κοινωνία.

«Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για συζήτηση», σχολιάζει η δήμαρχος, η οποία ωστόσο, επισημαίνει: «Το μόνο πράγμα που δεν δέχομαι είναι τις κατηγορίες για ρατσισμό. Διακρίσεις προσωπικά, κάνω μόνο σε όσους απλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese