«Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ανθρώπων» ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε πρόσκληση στην…

 

κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση στο μεγάλο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωράκης «το Ποτάμι δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, είναι δημιουργική αντιπολίτευση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δέκα συγκεκριμένες, μελετημένες προτάσεις για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, όπως εξελίσσεται να είναι το προσφυγικό και οι μεταναστευτικές ροές. Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι γνώστης των θεμάτων, αντιλαμβάνεται ότι πολλές από τις προτάσεις μας είναι απαραίτητες. Το θέμα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε σοβαρά επί συγκεκριμένων προτάσεων και με την κυβέρνηση και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κορυφαία ζήτημα της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Πρέπει να πιεστεί και μπορεί να πιεστεί η Τουρκία, αρκεί η ΕΕ να νιώσει ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μη γίνει φυλακή για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που καταφτάνουν από την Ασία και την Αφρική. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με κάθε τρόπο στην Ευρώπη ότι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε το κόστος ως ευρωπαϊκή χώρα, αλλά δε θα γίνουμε εμείς η αποθήκη για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε λύσεις, πάντως. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πολύ. Δεν θέλω να επιμείνω στην κριτική, αλλά είναι η ευκαιρία η διόγκωση του προβλήματος να αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε μία εθνική σοβαρή πολιτική σε αυτό το κορυφαίο θέμα».

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese