«Η εικόνα δύο μονομάχων, που μονομαχούν ερήμην της ελληνικής κοινωνίας, στη βάση μίας πολιτικής σε κρίσιμα θέματα, όπως είναι τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς προτάσεις και εγκαλώντας ο ένας τον άλλον, δε βοηθάει»,…

 

δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Δεν άκουσα προτάσεις, ούτε από τον κύριο Τσίπρα, ούτε από τον κύριο Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας τις προ ημερών παρεμβάσεις στη Βουλή του πρωθυπουργού, καθώς και του προέδρου της ΝΔ και συμπεραίνοντας ότι «δεν έχει βγει από την κρίση του το πολιτικό σύστημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει ό,τι έσπειρε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το πληρώνει διότι βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε ένα απόλυτο αδιέξοδο, η διαπραγμάτευσή του φαίνεται ότι είναι ισχνή, δεν επιφέρει τα ποθούμενα αποτελέσματα και τώρα είναι αναγκασμένος να περάσει σε επιλογές, που είναι πάρα πολύ δύσκολες και οι οποίες βρίσκουν απέναντί του σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας», είπε ο βουλευτής, εκφράζοντας την άποψη ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ουσιαστικά δεν κυβερνά, ο τόπος πορεύεται χωρίς να υπάρχει πυξίδα, δεν έχει στην καθημερινή διαχείριση την δυνατότητα να είναι αποτελεσματική».

Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο βουλευτής και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι «η ρύθμιση που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση για τη φορολογία των αγροτών είναι σε πολύ λάθος κατεύθυνση, γιατί ισοπεδώνει ουσιαστικά όλα και τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα και αυτό το πράγμα είναι πολύ δύσκολο να περάσει στον αγροτικό κόσμο». Όπως διευκρίνισε, οι «διαδικασίες προπληρωμής της προκαταβολής και του να μη συσχετίζεται η παραγωγή, η φορολογία και οι εισφορές να μη συσχετίζονται με θεομηνίες, με καταστροφές της παραγωγής κ.λπ. διαμορφώνουν μία εικόνα απόλυτης αφαίμαξης οποιασδήποτε παραγωγικής δυνατότητας έχει ο αγροτικός κόσμος».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο του Κέντρου ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μία αναφορά στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και θα έλεγα από την άποψη της προοδευτικής στρατηγικής είναι ασυμβίβαστα απέναντι στη συντήρηση και τη δεξιά πολιτική, αυτό είναι μία οριοθετημένη στάση».

«Τόσο η πολιτική του κ. Τσίπρα, όσο και η πολιτική του κ.Μητσοτάκη αφήνουν ελεύθερο τελείως τον χώρο του προοδευτικού κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς, έναν χώρος όπου το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μία παράδοση και πάνω σ» αυτό πρέπει να απευθυνθεί ξανά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εκλογή του κ.Μητσοτάκη σημείωσε ότι «είναι γνωστός πολιτικός, δεν είναι το καινούριο, είναι πολύ παλιό και μάλιστα από την άποψη της ιδεολογικής και πολιτικής στάσης είναι κλασικός νεοφιλελεύθερος, δηλαδή ένας δεξιός συντηρητικός, άκρως συντηρητικός πολιτικός και δεν έχει καμία σχέση με ανοίγματα και διαδικασίες που έχουν σχέση με τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη», ωστόσο, «το ότι εκλέχθηκε μπορεί να αποβεί και θετικό στο ότι θα ξεκαθαρίσουν και οι πολιτικές γραμμές».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese