Η… σιγή ασυρμάτου των τελευταίων μηνών όσον αφορά το λανσάρισμα της… Giulia αλλά και του SUV ήταν το πρώτο δείγμα ότι η Alfa Romeo προχωρούσε σε επαναπρογραμματισμό του εμπορικού της πλάνου.

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles παρουσίασε τις αλλαγές στο περιθώριο δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το έτος 2015. Το προηγούμενο business plan είχε παρουσιαστεί τον Μάιο του 2014 και οι αλλαγές αφορούν αποκλειστικά την Alfa Romeo. Ενώ τότε είχε προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2015 το λανσάρισμα της Giulia, αυτό θα γίνει εντός του 2016 (χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τoν ακριβή μήνα). Θα ακολουθήσει, έως το 2017 το αργότερο, το μεσαίο SUV.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε 7 νέα μοντέλα την τριετία 2016-2018, όμως πλέον ως ορίζοντας τίθεται το έτος 2020. Ανακοινώθηκε ότι την τετραετία 2017-2020 προγραμματίζεται η κυκλοφορία ενός μεγάλου αυτοκινήτου (πιθανώς η ναυαρχίδα με τη μορφή sedan), δύο SUV, δύο ειδικών εκδόσεων (το ένα θα είναι το πισωκίνητο roadster) και ενός hatchback (ο αντικαταστάτης της Giulietta;).

Ως αιτίες για τις αλλαγές αυτές αναφέρονται η αβεβαιότητα στην αγορά της Κίνας, η ανάγκη για δημιουργία αποτελεσματικού παγκοσμίου δικτύου διανομής και ο περιορισμός επενδύσεων στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης, κατασκευής και προϊόντων έως το 2018. Η Alfa Romeo θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese