Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε ρύθμιση που προβλέπει πως ο αριθμός των καναλιών θα…
εγκρίνεται από την εθνική αντιπροσωπεία μετά από δική του εισήγηση -Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση 

Συνεδρίαση υψηλών εντάσεων αναμένεται να είναι σημερινή στην Ολομέλεια της Βουλής (10:00)  όχι λόγω του νομοσχεδίου που συζητείται αλλά της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέθεσε η κυβέρνηση. Ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς σε μια ακόμα προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η διαδικασία αλλά και να επανέλθουν οι πιθανότητες συγκρότησης ΕΣΡ από την Βουλή κατέθεσε ρύθμιση που προβλέπει πως ο αριθμός των καναλιών θα εγκρίνεται από την εθνική αντιπροσωπεία μετά από δική του εισήγηση.

Ωστόσο η αντιπολίτευση θεωρεί προσχηματική την ενέργεια του υπουργού και ζητά να περάσουν όλες οι σχετικές αρμοδιότητες – και ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών – στην ανεξάρτητη αρχή.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Ποταμιού που αναφέρει: «O κ.Παππάς επιμένει να παραμένει ύπατος καναλάρχης αλλά αυτή τη φορά με τη βοήθεια των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε θα κάνει εκείνος τα «παιχνίδια» του και θα τα εγκρίνει η κυβερνητική πλειοψηφία” και προσθέτει “Αν θέλει να κάνει αλλαγές στον προβληματικό νόμο για την τηλεόραση που ψήφισε μόλις πριν 3 μήνες ας προχωρήσει σε καθαρές λύσεις. Να «επιστρέψει» τη σχετική αρμοδιότητα για την προκήρυξη των αδειών εκεί που ανήκει, στο ΕΣΡ. Να σεβαστεί, δηλαδή, την ανεξάρτητη αρχή που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα κι όχι να την μετατρέπει σε γλάστρα του τηλεοπτικού τοπίου”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese