Εκτός από τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα γλυκά, κάτι άλλο που μπορεί να μας παχαίνει είναι και η καθημερινή κούραση…

Το αίσθημα της κούρασης που προέρχεται συχνά και από τον κακό ύπνο, συχνά μας κάνει πιοεπιρρεπείς στο τσιμπολόγημα, κάτι που έχει αποδειχθεί και με έρευνες, όπως αυτή τουΙατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Όσο πιο λίγες είναι οι ώρες ξεκούρασης και ύπνου, μάλιστα, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση θερμίδων και συγκεκριμένα, σε ενήλικες που οι ώρες ύπνου πέφτουν κάτω από 6, οι θερμίδες αυξάνονται σε πάνω από 200 την ημέρα σε σχέση με όσους κοιμούνται 8+ ώρες.

Σαν να μην φτάνει αυτό, όσοι κοιμούνται λιγότερο, καταναλώνουν και περισσότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, καθώς ο οργανισμός αναζητά τρόπους να αναπληρώσει τη χαμένη ενέργεια.

Φροντίστε, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα τον ύπνο και την ξεκούρασή σας καθημερινά και όταν δεν τα καταφέρνετε και ψάχνετε απεγνωσμένα για ένα σνακ ενέργειας, προτιμήστε σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Καλές επιλογές είναι τα φρούτα, το ποπ-κορν με λάδι και λίγο αλάτι, το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών κ.ο.κ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese