Σαν σήμερα έφυγε απο την ζωή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Το μεσημέρι η σορός του μεταφέρεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας για λαϊκό προσκύνημα. Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη. Ας θυμηθούμε όμως τα έργα του Αρχιεπίσκοπου..

Πόσο προφητικά ήταν τα λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα!

Παρακατώ ακολουθεί ομιλία που εκφώνησε ο Χριστόδουλος, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου, την 1η Μαΐου 2007.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τον Ελληνισμό και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, κάτι που τον κάνει πολλές φορές να είναι προφητικός.

«Η Νέα Τάξη πραγμάτων ζητάει να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας, να εγκαταλείψουμε τα εθνικά μας ιδεώδη, να συρθούμε πίσω από το άρμα των διεθνών συμφερόντων» είχε τονίσει τότε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτόχρονα δέχονται πιέσεις και επιρροές της μετανεωτερικής εποχής».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

ROMFEA.GR |English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese