Κορυφώνεται η αγωνία για τη ζωή του άτυχου Κύπριου πατέρα που ξυλοκοπήθηκε από σεκιουριτά σε beach bar της Μυκόνου…

Τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας του νεαρού Κύπριου που τραυματίστηκε σοβαρά από σεκιουριτά σε κλαμπ της Μυκόνου, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε κέντρο αποκατάστασης στην Ιερουσαλήμ, ζητά η σύζυγός του, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Βαγγέλης Πέππος, που βρίσκεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε κώμα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας και οι γιατροί έκριναν αναγκαία την άμεση μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης. Είναι, λένε, η ύστατη προσπάθεια και η μοναδική ελπίδα για να ξυπνήσει από το κώμα ο νεαρός και να μπορέσει να αντιδράσει νευρολογικά. Μάλιστα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah – IMER της Ιερουσαλήμ που επελέγη από τους γιατρούς, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και στο παρελθόν είχαν νοσηλευτεί εκεί ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρα από καλάσνικοφ στην επιχείρηση των Ζωνιανών, όπως επίσης και η 16χρονη Μυρτώ που είχε δεχθεί επίθεση στην Πάρο από τον Πακιστανό βιαστή της.

Την ίδια ώρα, ο 25χρονος σεκιουριτάς Ε.Δ., που τραυμάτισε σοβαρά τον Πέππο, παραμένει προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Χίου περιμένοντας την υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο και να δικαστεί για το άγριο σκηνικό στο κλαμπ του Νησιού των Ανέμων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οπως αναφέρεται στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η σύζυγος του άτυχου Κύπριου, ο 30χρονος πατέρας παρέμεινε για έναν μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσειου νοσοκομείου, διασωληνωμένος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική σε κώμα και χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

«Μετά την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης αποφασίσαμε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθόσον αφενός μεν οι συνθήκες νοσηλείας του στην Κύπρο είναι καλύτερες, αφού εξαιτίας των γνωστών οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα και δη στο Θριάσειο όπου νοσηλευόταν παρουσιάζουν ελλείψεις ακόμα και σε αναγκαία ιατρικά υλικά ενώ οι θάλαμοι όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς είναι υπερπλήρεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα λεγόμενα νοσοκομειακά μικρόβια και τις λοιμώξεις, όπως συνέβη στον σύζυγό μου, αφετέρου εκεί είναι η κατοικία των γονέων του και πεθερικών μου οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την παραμονή τους στην Αθήνα», διευκρινίζει.

Ετσι, στις 19 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Στις 7 Δεκεμβρίου ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής με έγγραφό του χαρακτηρίζει την κατάσταση του ασθενούς «κρίσιμη έως και ασταθή» και επισημαίνει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης το συντομότερο δυνατό.

Οπως αναφέρεται στην αίτηση, η σύζυγός του επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, έστειλε τις εξετάσεις και τις γνωματεύσεις των γιατρών και το νοσοκομείο απάντησε ότι δέχεται τη μεταφορά του 30χρονου, επισυνάπτοντας τους οικονομικούς όρους της νοσηλείας. Αυτά είναι και τα χρήματα που ζητάει η Αφροδίτη Κλεάνθους από τους υπεύθυνους του κέντρου και της εταιρείας σεκιούριτι.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese