“Έχουμε λάβει γνώση της Αστυνομικής Έκθεσης Ανακριτών”…
Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση

Με την ολοκλήρωση της έρευνας υπενθυμίζουμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν απέκρυψε τίποτα σε καμία στιγμή. Τόσο σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του τέως Προέδρου του κόμματος, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ν. Αναστασιάδη, όσο και του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και με γραπτές ανακοινώσεις, δόθηκαν εξαρχής εξηγήσεις.

1. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις Προεδρικές εκλογές του 2008 ομάδα επιχειρηματιών (πλοιοκτήτες) πρόσφεραν οικονομική ενίσχυση στην εκστρατεία. Ποσό 50.000 ευρώ, εμβάσθηκε, ως γνωστόν, σε λογαριασμό του κόμματος και τα υπόλοιπα διετέθησαν για την πληρωμή εισιτηρίων για τη μετάβαση φοιτητών στην Κύπρο προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους τον Φεβρουάριο του 2008.

2. Η χρηματοδότηση εκείνη, όπως έχει παρατηρήσει και ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν ήταν αντίθετη με καμία νομοθεσία.

3. Στο μεταξύ, όμως, με πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και συνεργασία των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, έχει θεσπισθεί νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και απαγορεύει ανεπιθύμητα υψηλές εισφορές.

Επαναλαμβάνουμε ότι δείχνουμε σεβασμό σε κάθε διαδικασία διερεύνησης και πιστεύουμε ότι έρευνες όπως η παρούσα ενισχύουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese