Γράφει ο Μαγια«Οι σαδιστές ευρωκράτες βασανίζουν την Ελλάδα»…

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος φιλόσοφος και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, με νέα ηχηρή παρέμβασή του υπενθυμίζει την οδυνηρή πραγματικότητα. Και, εμμέσως πλην σαφώς, απαντά στο αγωνιώδες ερώτημα, γιατί μετά από τρία μνημόνια, έξι χρόνια ασφυκτικής εποπτείας, δημοσιονομικής προσαρμογής και «μεταρρυθμίσεων», ο υποτιθέμενος στόχος, δηλαδή, η έξοδος της χώρας από το σπιράλ της κρίσης ολοένα και απομακρύνεται, αφήνοντας πίσω του οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια.

Στόχος των σαδιστών είναι ο καθένας ο οποίος θα τολμήσει να φανταστεί ότι οι πολίτες έχουν δικαιώματα, είπε ο Τσόμσκι.

Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία: Αξιολόγηση, απειλή Grexit, νέα μέτρα, αξιολόγηση, νέο μνημόνιο, success story, απειλή Grexit…

Η κυβέρνηση, πλέον, τελεί υπό ασφυκτική πίεση. Από τη μια πλευρά, η αδιαλλαξία των «οικονομικών δολοφόνων», που απαντούν στον χαρακτηρισμό «δανειστές» και ζητούν διαρκώς περισσότερα αίμα. Και από την άλλη πλευρά, η αυξανόμενη λαική δυσαρέσκεια που δύσκολα μπορεί να τιθασευτεί, ακόμη κι από μια «αριστερή» κυβέρνηση.

Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από εκείνους που πληρώνουν συνέχεια την κρίση να το πράττουν αγόγγυστα κάθε φορά που τους υποχρεώνουν να το πράξουν.

Η μεταστροφή του κόσμου είναι ορατή και μετρήσιμη. Με αφορμή το Ασφαλιστικό, συνταξιούχοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, γενικά ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες η πάλαι ποτέ ονομαζόμενη μεσαία τάξη, όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα διαμαρτύρονται και αρχίζουν να διαδηλώνουν. Αυτοί που έδωσαν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μετακινούνται απέναντί του.

Έτσι, την ώρα, που διαπιστώνεται ρήξη της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνα τα κοινωνικά τμήματα που τον ανέδειξαν στην εξουσία, παρατηρούμε πως η κυβέρνηση επενδύει σχεδόν αποκλειστικά στη στρατηγική της πόλωσης απέναντι στη ΝΔ.

Αν νομίζουν ότι αυτή είναι η αριστερή οδός διαφυγής από την αρνητική επικαιρότητα η οποία πλέον μονοπωλείται από τα αγροτικά μπλόκα και τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις πλανώνται και μάλιστα οικτρά…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese