Σε μια «στοχευμένη επιχείρηση» όπως την χαρακτήρισε η αστυνομία, καθώς ο…
Δήμαρχος Εντ Μάρεϊ ανέλυε το πρόβλημα και τις λύσεις που προτείνει. Δυο άστεγοι άνδρες, οι οποίοι και έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες, δέχθηκαν την επίθεση ενώ βρίσκονταν μέσα στις σκηνές τους, ενώ ακόμη τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, όπου και διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν ήδη καταφέρει να διαφύγουν. Τα θύματα είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι, την κοιλιακή χώρα και το στήθος.
Ο Δήμαρχος που έσπευσε και αυτός στο σημείο της επίθεσης, είχε δηλώσει σχεδόν προφητικά στην ομιλία του την ίδια ώρα «Αυτή η περιοχή έχει μετατραπεί σε μη διαχειρίσιμη και εκτός ελέγχου τις τελευταίες δυο δεκαετίες».

Στο Σιάτλ το πρόβλημα της αστεγίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ειδικά τον περασμένο χρόνο, με 66 νεκρούς άστεγους το 2015 και με τον Μάρεϊ να κηρύττει την περιοχή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να συγκρίνει αυτά τα αποτελέσματα με «επιδημία ή φυσική καταστροφή».
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά δυο υπόπτους, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις αρχές.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese