Στην υπηρεσία της αστυνομίας του Τόκιο τίθεται για ακόμη μία φορά η τεχνολογία… με τις αρχές να δημιουργούν την πρώτη βάση δεδομένων με τρισδιάστατες εικόνες υπόπτων, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η υπόθεση της αναγνώρισής τους.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, οι 3D εικόνες θα διευκολύνουν τις αρχές στην ταυτοποίηση υπόπτων, των οποίων η δράση έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας.

Τα 102 αστυνομικά τμήματα της ιαπωνικής πρωτεύουσας έχουν ήδη αρχίσει να εφοδιάζονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ μέχρι τον Απρίλιο η νέα διαδικασία ταυτοποίησης υπόπτων αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, η γρηγορότερος εντοπισμός των υπόπτων θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των αρχών, οι οποίες θα μπορούν να προχωρήσουν ταχύτατα στην εξιχνίαση των επόμενων υποθέσεων.

Για την ώρα πάντως, η νέα υπηρεσία έχει τεθεί σε εφαρμογή μόνο σε κάποιο περιφερειακό αρχηγείο της αστυνομίας, όπως αναφέρει το BBC.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese