Για μεγαλοστελέχη του «πράσινου κράτους» και «βουτυρόπαιδα επαναστάτες» με Mercedes έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξαπολύοντας επίθεση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος.

«Τα παλικάρια που μετείχαν σε όλα τα μεγάλα πάρτι της μεταπολίτευσης, μετανοημένα και πλούσια βέβαια, έχουν βρει καταφύγιο στην αυλή σας. Δεν είναι μόνο αυτοί η Ελλάδα, μεγαλοστελέχη του »πράσινου κράτους» που μόλις είδαν την πτώση βρήκαν το φως τους στην αριστερά», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στους πρώτους.

Πιο σκληρή κριτική όμως άσκησε στον Ιάσονα Σχινά, τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στο στόχαστρο για τους διορισμούς συγγενών, όπως και τα επιχειρήματα που προέβαλε για να τους εξηγήσει, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο όταν πήγε με Mercedes στην γιορτή για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.

«Βουτυρόπαιδα επαναστάτες ράπερ που πάνε στην επανάσταση με Mercedes του μπαμπά τους και έχουν ένα όνειρο: να δουλέψουν σκληρά, στο κόμμα και το Δημόσιο βέβαια και να πάρουν λιμουζίνα. Ζούνε με κρατικό χρήμα αυτοί, οι φίλοι και οι συγγενείς τους και πουλάνε μελό ιστορίες αντίστασης», είπε στη δευτερολογία του ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι σας ενοχλεί; Δεν την είδατε την Mercedes; Δεν σας ενόχλησε αυτό;», ρώτησε τον Νίκο Μανιό που αντιδρούσε στα λεγόμενά του, ενώ πρόσθεσε «Το πρόβλημα δεν είναι το ατόπημα ενός νεαρού, αλλά ότι το καλύπτετε. Αυτές οι ιστορίες αντίστασης που πουλάνε θα έπρεπε να σας προσβάλουν».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο ακόμη για «βαθύτατα προσβλητική εικόνα», σχολιάζοντας τα επιχειρήματα που προέβαλε ο Ιάσονας Σχινάς. «Να μιλά στο όνομα ενός κόμματος που υποτίθεται ότι είναι αριστερό και να λέει ότι είναι σε αυτή τη θέση και θα βάλει στο Δημόσιο στην οικογένειά του επειδή κάποιοι παππούδες του πολέμησαν στο βουνό. Και την επόμενη ημέρα, στη γιορτή της επανάστασης- κατά αυτόν- να πηγαίνει οδηγώντας την πολυτελή αυτοκινητάρα του πατρός του. Αυτό το πρότυπο είναι ενοχλητικό», πρόσθεσε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese