Πύρινη γλώσσα χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη του ομιλία, από το βήμα της Βουλής, μετά την εκλογή του στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα και το ασφαλιστικό.

«Η…

 

κατάσταση στη χώρα είναι ανησυχητική, η κοινωνία βράζει, οι θεσμοί δοκιμάζονται. Η χώρα έχει μετατραπεί σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων.  Σε ένα χρόνο έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Πριν από 2 μέρες γιορτάσατε τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στα χρονιά της μεταπολιτευτικής Ελλάδας οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας την επίθεση, θύμισε την 13η σύνταξη, την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. «Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων», τόνισε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese