Την πεποίθησή του πως «το ένα Ταμείο είναι λάθος και θα δημιουργήσει ένα τεράστιο διαχειριστικό κομφούζιο» εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σημείωσε πως η κυβέρνηση με την ασφαλιστική…

 

μεταρρύθμιση  κηρύττει των πόλεμο μεταξύ των γενεών!

«Το σχέδιο σας καταργεί την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Το σχέδιο σας κηρύττει των πόλεμο μεταξύ των γενεών και σε αυτό θα είμαστε απέναντί σας. Το σχέδιο σας καταπολεμά την παραγωγική Ελλάδα. Ενσωματώνει μια ιδεοληψία.

Το μόνο που θα πετύχετε είναι η αύξηση της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας  Το σχέδιό σας ισοδυναμεί με οικονομική και κοινωνική εξόντωση.  Επιτίθεται σε όποιον επιχειρεί και δραστηριοποιείται με επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα.

Εμείς, με μεγάλη προσπάθεια, μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές κατά 5%.

Εσείς θέλετε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας.

Είναι πρωτοφανές και λάθος του ότι με το σχέδιό σας τα περισσότερα χρόνια στη δουλειά δεν σημαίνουν μεγαλύτερη σύνταξη. Το σχέδιό σας, επί της ουσίας, δεν δίνει κίνητρα για την παραμονή στην εργασία.

Το σχέδιό σας μεταθέτει το πρόβλημα για το μέλλον.  Δεν θα είστε κυβέρνηση το 2019 γι’ αυτό στέλνετε το πρόβλημα μερικά χρόνια αργότερα. Αυτό είναι πολιτική ανευθυνότητα. Μας παρουσιάζετε ένα σχέδιο το οποίο δεν είναι κοστολογημένο.

Ζητάτε από εμάς μια εναλλακτική πρόταση. Θα μπορούσαμε εύκολα, αλλά δεν το κάνουμε, να σας απαντήσουμε ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα του 1,8 δισ. ευρώ. Εσείς το δημιουργήσατε, εσείς να το λύσετε. Ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει την μακρόχρονη βιωσιμότητά του.

Θεωρούμε ότι το ένα Ταμείο είναι λάθος και θα δημιουργήσει ένα τεράστιο διαχειριστικό κομφούζιο.

Η κοινωνία δεν πρόκειται να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για να χρηματοδοτήσει με το υστέρημά της την διόγκωση του κομματικού κράτους που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ.  Αναρωτιέμαι κ. Τσίπρα πως θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της Αριστεράς αν έβλεπαν το αλισβερίσι των εγγονιών τους, που επικαλούνται τους αγώνες του ΕΑΜ, για μια θέση στο δημόσιο. Να πάρετε πίσω τις αυξήσεις που δώσατε σε αυτούς που υπηρετούν στα κομματικά γραφεία

Σας καλώ κ. Τσίπρα να εγκαταλείψετε το σχέδιο σας και να το αντικαταστήσατε με ένα άλλο. Είστε υπό κατάρρευση και για δεύτερη φορά συμπαρασύρετε τη χώρα μαζί σας Δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη περιπέτεια. Σας καλώ κ. Τσίπρα να συμβιβαστείτε με την πραγματικότητα».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese