Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Βουλή, απευθυνόμενος σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως σε εκείνα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, τα προηγούμενα χρόνια έθεσε ερωτήματα…

 

με πρώτο «αν εκτός από δημαγωγία, έχουν κάποια πρόταση να καταθέσουν εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, λεηλάτησαν τα Ταμεία και δημιούργησαν «μαύρες τρύπες» σε αυτά στα χρόνια της κρίσης».

«Θα στηρίξετε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εργοδοτικούς φορείς για αύξηση της εισφοράς τους, ή θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ και τις ιδεοληψίες του που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές συντάξεων, δίπλα στις 12 προηγούμενες που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί;» ήταν το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπει περικοπές συντάξεων.

«Μέσα στο γράμμα της συμφωνίας δώσαμε μάχη να μην κοπούν εκ νέου οι συντάξεις. Αποδείξαμε με στοιχεία πως η ανταγωνιστικότητα επιβαρύνεται κατά 80% από μη μισθολογικούς παράγοντες όπως π.χ γραφειοκρατία κτλ. Προχωρήσαμε σε σειρά παρεμβάσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης. Τα ερωτήματα που θέλω να θέσω ευθέως σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εσείς που δημιουργήσατε το πρόβλημα και λεηλατήσατε τα ταμεία. Μήπως εκτός από το να δημαγωγείτε να καταθέσετε και καμία πρόταση για τη λύση του προβλήματος. Εμείς ως κυβέρνηση προτείναμε μία πρόταση η οποία στηρίζετε από τους εργοδοτικούς φορείς», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

«Η πρόταση μας δεν περιλαμβάνει μείωση των συντάξεων, όπως ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, 11 συνολικά. Όταν στις εκλογές του Σεπτέμβρη και με δεδομένη τη συμφωνία ζητήσαμε την άποψη του ελληνικού λαού για την συμφωνία που φέραμε με τους πιστωτές. Ο λαός μας στήριξε με την ψήφο του. Θέλω να θυμίσω πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο μεσοπρόθεσμο του 2014 , προβλέπατε από τότε τα 9,69 δις. ευρώ τη στιγμή που στον προϋπολογισμό του 2016 εμείς δίνουμε 10,5 δισ. ευρώ για το Ασφαλιστικό», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 

 

 

 

 

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese