Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στο… Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης μου (στην Κύπρο) με τη νέα μου ιδιότητα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλό μου φίλο Νίκο Αναστασιάδη.

Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα. Επανέλαβα, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε και ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα συγχαρητήρια μου για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου εντός των επόμενων δύο μηνών και είχαμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες βάζουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, πόσο σημαντικές είναι στην όλη προσπάθεια εξόδου από τους μνημονιακούς περιορισμούς.

Συζητήσαμε επίσης και τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια. Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο την έντονη ανησυχία μου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και να επισημάνω το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο.
Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Πρόεδρο για την ενημέρωση, την οποία μου παρείχε και να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese