Πολλές εκπλήξεις περίμεναν τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κύπρο…

Η πρώτη έκπληξη που αισθάνθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου ήταν όταν μόλις κάθισαν ο Ν. Αναστασιάδης άναψε τσιγάρο. Μόλις κατάλαβε ο κύπριος πρόεδρος την έκπληξη του κ. Μητσοτάκη, ευθύς αμέσως του είπε: «Αμα θέλεις, άναψε κι εσύ τσιγάρο, εδώ είναι ζώνη ελευθέρου καπνίσματος». Η δεύτερη έκπληξη ήταν λίγα λεπτά αργότερα, όταν τους προσφέρθηκε καφές.

Επειδή όμως υπήρχε στο Προεδρικό Μέγαρο κρύο λόγω χαλασμένης θέρμανσης (ποιος ξέρει γιατί δεν λειτουργούσε η θέρμανση!), ο πρόεδρος Αναστασιάδης άλλαξε το κέρασμα. Όπως γράφει ο Βηματοδότης, αντί για καφέ, του προσέφερε ένα σφηνάκι… ζιβανία. (Πρόκειται για το πλέον διαδεδομένο κυπριακό ποτό που, αν καταναλώνεται σε λογικά πλαίσια, μπορεί να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα. Παράγεται από στέμφυλα και η τυπική περιεκτικότητά της σε οινόπνευμα είναι 45%. Δεν περιέχει ζάχαρη και δεν έχει καμία οξύτητα.).

Εν συνεχεία όμως ο κ. Μητσοτάκης και η αντιπροσωπεία που τον ακολουθούσε πήγαν στην ταβέρνα «Στου Πάππου», στον Αγιο Δομέτιο, προσκεκλημένοι του πρεσβευτή Ηλ. Φωτόπουλου και απόλαυσαν κυπριακές σπεσαλιτέ, ήτοι σεφταλιές, κουπέπια, κλέφτικο, ταλατούρι
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese