Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Παλεύουμε να προστατεύσουμε τις ομαδικές…

 

απολύσεις», είπε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε ότι στόχος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι να μη γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις. Ο ίδιος εξήγησε πως στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατεύσει τους νέους επιστήμονες και ταυτόχρονα να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

«Η πρόταση των δανειστών ήταν να κόψουμε συντάξεις και η απάντησή μας ήταν ότι αυτό δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις είπε πως το πρόβλημα των αγροτών έγκειται στο ότι ορισμένοι που έχουν μεγάλες εκτάσεις αλλά δεν είναι πραγματικοί αγρότες εισέπρατταν τις επιδοτήσεις και κάθονταν σε βάρος των πραγματικών αγροτών που θα έπρεπε να έχουν αφορολόγητο στο πετρέλαιο.

Ο υπουργός κατήγγειλε ότι χιλιάδες αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούνται και τέλος εκτίμησε ότι εάν δεν λυθεί τώρα το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ το λεγόμενο αγροτικό.

Ο ίδιος κάλεσε τους αγρότες να αφήσουν τα μπλόκα και να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον πρωθυπουργό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese