«Ο λογαριασμός έχει ονοματεπώνυμο», επισήμανε, επιρρίπτοντας ευθύνες…
στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα capital controls

«Δεν είναι η σοβαρή η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αυτό το ασφαλιστικό η ΝΔ δεν θα το στηρίξει ούτε για αστείο»,  ξεκαθάρισε ο τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης ενόψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή το απόγευμα.

«Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν αποτελεί πρόταση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Ο λογαριασμός έχει ονοματεπώνυμο», επισήμανε, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα capital controls. «Όπως προκύπτει απο το mail Χαρδουβελη το Νοέμβριο του 2014 οι εταίροι δεν μας ζητούσαν τέτοια πράγματα», ανέφερε.

«Δεν γίνεται η ΝΔ να υποστηρίξει ενα ασφαλιστικό που πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματικές και τους αγρότες», παρατήρησε, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι σε έναν ελεύθερο επαγγελματία με τζίρο 150.000 ευρώ του μένουν 14.000, και σε έναν αγρότη με τζίρο 12.000 ευρώ του μένουν 5.000.

Ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε ότι «ασφαλώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει το απόγευμα τη δική του πρόταση που θα κινείται σε άλλη κατεύθυνση».

Υπέρ της σύστασης επιτροπής διαλόγου για το ασφαλιστικό τάχθηκε από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese