Στις δικαστικές αρχές της Κοζάνης οδηγείται σήμερα το σατανικό ζευγάρι…
της Σιάτιστας. Η μητέρα και ο πατριός που έκοψαν τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής του παιδιού τους, του Κωστή Πολύζου, θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι με τον ανακριτή ο οποίος έχει συντάξει εναντίον τους ένα βαρύ κατηγορητήριο.  

Η μεγάλη στιγμή της υπόθεσης που το 2011 είχε συνταράξει το πανελλήνιο και για πέντε ολόκληρα χρόνια απασχολούσε τις διωκτικές αρχές αλλά και τους κατοίκους της Σιάτιστας έφτασε. Η Δέσποινα Κουτσέγκου μαζί με το σύζυγο της Χρήστο Ντίο θα περάσουν σήμερα, μετά την 48ωρη προθεσμία που έλαβαν την περασμένη Κυριακή, το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της Κοζάνης προκειμένου να απολογηθούν για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εις βάρος τους. Το αδίστακτο ζευγάρι που φέρεται να σκότωσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην κωμόπολη του νομού Κοζάνης το 23χρονο παλικάρι και στη συνέχεια να το έθαψε σε κτήμα ιδιοκτησίας του πατριού του, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ψευδορκία κατά εξακολούθηση, περιύβριση νεκρού και πλαστογραφία.

 Οι δύο τους θα οδηγηθούν στο γραφείο του ανακριτή υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ στα δικαστήρια αναμένεται να παρθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Από την ημέρα που εξιχνιάστηκε το έγκλημα η Σιάτιστα κυριολεκτικά… βράζει. Οι κάτοικοι της μακεδονικής πόλης ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ζευγαριού, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ότι ο δολοφόνος του παιδιού είναι ο πατριός του, Χρήστος Ντίος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κάποιοι από αυτούς που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στους άνδρες της ΕΛΑΣ, υπέδειξαν τους γονείς του Κώστη Πολύζου ως τους δολοφόνους του.  

Ορισμένοι μάλιστα σταθήκαν στο ρόλο του πατριού του αλλά και στην αλλαγή του χαρακτήρα του 23χρονου, όταν η μητέρα του παντρεύτηκε το Χρήστο Ντίο. ”Ο Κωστής έγινε διαφορετικός. Από ένα χαρούμενο παιδί μετατράπηκε σε ένα λιγομίλητο και σκεπτικό. Ο πατριός του δεν τον άφηνε να πηγαίνει πουθενά μόνος του, ενώ υπήρχαν συχνοί καυγάδες μεταξύ τους” αναφέρουν οι κάτοικοι της Σιάτιστας. Έτσι οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου να περιμένουν το δολοφονικό ζευγάρι συγχωριανοί τους προκειμένου να τους αποδοκιμάσουν ή ακόμα και να επιτεθούν εναντίον τους.  

Πάντως τόσο η μητέρα του Κώστη Πολύζου όσο και ο πατριός του συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι. Μάλιστα ο 42χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ στρέφει τα ”βέλη” του εναντίον των κατοίκων της Σιάτιστας καθώς διαμηνύει ότι θέλουν να του φορτώσουν τη δολοφονία.  

Την αθωότητα τους αναμένεται να δηλώσουν σήμερα και στον ανακριτή. Ωστόσο τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας είναι συντριπτικά εναντίον τους. Οι δύο τους θα πρέπει να αιτιολογήσουν γιατί δεν ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές τα δάνεια ύψους 250.000 ευρώ που είχε πάρει στο όνομα του ο Κωστής και πού πήγαν τα χρήματα. Γιατί απέκρυψαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ όταν ρωτήθηκαν ποια ακίνητα βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους, το κτήμα που βρέθηκε το πτώμα του 23χρονου αγοριού, παρότι τους οδήγησαν σε όλα τα υπόλοιπα προκειμένου να διεξάγουν έρευνες. Αν και ίδιος το αρνείται η γραφολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε αποδεικνύει ότι Χρήστος Ντίος πλαστογράφησε την υπογραφή του Κωστή Πολύζου τη περίοδο που θεωρούνταν εξαφανισμένος και κατέθεσε αίτηση προκειμένου να ενταχθεί σε ευνοϊκότερο καθεστώς για την αποπληρωμή κάποιου δανείου. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese