Παραστάσεις διαμαρτυρίας και δράσεις οργανώνονται από συλλόγους και φορείς… κατά της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή της Αχαΐας, αφού η δυσοσμία είναι έντονη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η κλιμάκωση τους, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ.

Στην παράσταση αναμένεται να συμμετέχουν αρκετοί φορείς, ένας εκ των οποίων είναι ο πολιτιστικός σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού που εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

Καλούμε όλους τους συλλόγους της περιοχής, πολιτιστικούς, περιβαντολογικούς φορείς, κατοίκους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να μπει τέρμα σε αυτή την περοβαντολογική υποβάθμιση που υφιστάμεθα από τις οσμές, καπνούς, κλπ.

Καλούμε την δημοτική αρχή καθώς και όλο το δημοτικό συμβούλιο να είναι παρόντες και δίπλα μας στην επικείμενη συγκέντρωση.

Καλούμε να πάρουν ομόφωνη απόφαση ότι στηρίζουν τις δίκαιες προσπάθειες μας.

Όλες οι προσπάθειες μας στο παρελθόν, κατοίκων, συλλόγων, έφεραν κάποια αποτελέσματα. Αποδείχθηκε και στη συνάντηση μας στα Λουσικά, ότι εάν δεν δέχονται πίεση, οι επιχειρηματίες δεν θα έκαναν καμία βελτίωση στα εργοστάσια τους, όπως δεν έκαναν για χρόνια.

Η περίοδος εργασιών των εργοστασίων δεν τελειώνει, αλλά θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Πιστεύουμε ότι όλοι θα είστε παρόντες το άλλο Σάββατο.

Αυτοί που διαμαρτύρονται στο δρόμο ότι μυρίζει και ότι έχουν δύσπνοια σας περιμένουν…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese