Δοκιμάζονται πάλι οι αντοχές της οικογένειας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού, σχεδόν έναν χρόνο μετά….
το θάνατο του 20χρονου Ρεθυμνιώτη φοιτητή στα Ιωάννινα, η ογκώδης δικογραφία της υπόθεσης παραμένει στο συρτάρι και η έναρξη της ανάκρισης έχει πάρει νέα παράταση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, κάνει λόγο για κωλύματα που ξεπηδούν κάθε τόσο στην υπόθεση, στην οποία, όπως τονίζει, θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα.

«Πάμε πολύ πίσω χρονικά. Αυτή τη φορά η ανακρίτρια έλαβε αναρρωτική άδεια. Είναι η αντικαταστάτρια της δικαστικής λειτουργού που είχε αρχικά χρεωθεί την υπόθεση και η οποία αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης. Πρόκειται για εξαιρετική δικαστικό, ωστόσο, κουβαλά επιπλέον φόρτο εργασίας και δεν ευθύνεται η ίδια», περιγράφει στην «Espresso» ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων. Παράλληλα με τη «δικογραφία Γιακουμάκη», η ανακρίτρια τρέχει πλήθος άλλων υποθέσεων (αστικές, ποινικές κλπ). «Η υπόθεση μας θέλει έναν άνθρωπο να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με αυτή. Κι όμως είμαστε στάσιμοι», τόνισε ο δικηγόρος.

Οι γονείς και τα αδέλφια του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που περίμεναν να αρχίσει η διαδικασία αρχές Ιανουαρίου, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. «Αδημονούν να δικαιωθεί η μνήμη του Βαγγέλη και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι», λέει ο κ. Μπούκας, επισημαίνοντας ότι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας η δίωξη είναι «in rem». δηλαδή δεν στρέφεται προ συγκεκριμένο πρόσωπο και σε αυτό ακριβώς θα πρέπει να εστιάσει η κύρια ανάκριση.

Με μηνύματα αγανάκτησης βομβαρδίζεται το Facebook για τον Βαγγέλη: «Περιμένουμε απαντήσεις. Αν ήταν παιδί «δικό τους», θα είχαν πάρει απόφαση τώρα», «Τι πάνε να κουκουλώσουν; Δεν βλέπω να ανοίγουν κελιά», «Δικαίωση εδώ και τώρα», «Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για να γαληνέψει η ψυχή σου». Υπάρχουν και πιο οργισμένα όπως: «Και οι εγκληματίες ακόμα να μπουν φυλακή… ντροπή», «Ποια καθάρματα ευθύνονται για τον βίαιο θάνατό σου», «Οι δολοφόνοι είναι έξω. Περιμένετε κι άλλα θύματα».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese