Χωρίς τη συμβολή των Τουρκοκυπρίων δεν λύνεται το Κυπριακό, λέει ο Ακιντζί…

Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα είδε ότι χωρίς τη συμβολή των Τουρκοκυπρίων και του ηγέτη τους δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, έπειτα από την επιστροφή του από το Νταβός.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε επίσης ότι ακόμη και αν η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, υπάρχει μια παρουσία Τουρκοκυπρίων.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο κ. Ακινζτί είπε ότι οι δύο κοινότητες και ο διεθνής παράγοντας έχουν κουραστεί με το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί το 2016.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ στηρίζει τη διαδικασία και σε περίπτωση λύσης θα χαρεί τόσο πολύ όσο και οι Κύπριοι. Είπε επίσης πως λόγω της μη λύσης του Κυπριακού οι νέοι έχουν οδηγηθεί σε αρνητική συμπεριφορά, προσθέτοντας πως αυτά πλέον πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Όπως είπε οι νέοι πρέπει να γλιτώσουν από την αβεβαιότητα του μέλλοντος.

Για τη συμμετοχή του στο Νταβός, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε: “Για πρώτη φορά ένας πρόεδρος των Τ/κ ήλθε εδώ. Ακόμη και αν η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ, υπάρχει μια παρουσία Τουρκοκυπρίων. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού χωρίς τη συμβολή του τ/κ λαού και του ηγέτη που εξέλεξαν”.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese