Αγροτικά τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι της Κυριακής, στους δρόμους της Τρίπολης, με σημείο συνάντησης το χώρο έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ. Οι επόμενες κινήσεις…
των αγροτών της περιοχής μας θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν άμεσα …

Στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα. Φορολογία που θα φτάσει το 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%. Έρχεται το νέο ασφαλιστικό, που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ. Μας καλούν να πληρώνουμε 20% του εισοδήματος για σύνταξη και επιπλέον 7,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με απλά λόγια θέλουν να πληρώνουμε 80% του εισοδήματος μας προ φόρων μόνο για εφορία, υγεία και σύνταξη. Αφήνοντας μας 20% για να πληρώνουμε ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, να βγάλουμε πέρα την παραγωγή μας, να καλλιεργήσουμε την επόμενη χρονιά και να περάσει και το σπίτι μας. Όλα αυτά μας οδηγούν με βεβαιότητα στην ανεργία και στα συσσίτια. Εκεί μας οδηγεί η νέα ΚΑΠ στο ξεκλήρισμα, στη μη παραγωγή» λένε στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας.

Από την πλευρά του, ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ», ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η ΕΝΩΣΗ» και η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, επισημαίνουν ότι «μετά από τι άκαρπες συζητήσεις και συναντήσεις με τους Υπεύθυνους στα αρμόδια Υπουργεία, η μόνη διέξοδός μας πλέον είναι κάθε μέρα να εντείνουμε όλο και περισσότερο τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας. Απαιτούμε την άρση του Ασφαλιστικού και Φορολογικού Νομοσχεδίου για τους αγρότες. Έχουμε καταθέσει προτάσεις συγκεκριμένες για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Καιρός να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους.»
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese