Στο… σφυρί βγάζει η τράπεζα Πειραιώς το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με τους ενδιαφερόμενους να είναι σύμφωνα με…
πληροφορίες δύο. Οι εξελίξεις τρέχουν και ήδη δύο Ελληνες ιατρικοί όμιλοι φέρονται να εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Φήμες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο σενάρια για την πώληση. Το πρώτο είναι να πουληθεί μόνο η κλινική και να μείνει το κτίριο στην τράπεζα και το δεύτερο να πουληθεί πακέτο και η κλινική και το ακίνητο.

Οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου εκτείνονται σε 55 χιλιάδες τ.μ και διαθέτει 303 κλίνες κλινικών, 25 χειρουργεία, 38 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, 24 κλίνες μονάδων τεχνητού νεφρού και 78 κλίνες νοσηλείας μίας ημέρας.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, οι ζημιές του έφθασαν τα 46 εκατ. ευρώ καθώς η πληρότητα είναι κάτω από 35%. Υπενθυμιζεται οτι πριν από εναμιση χρονο το νοσοκομείο πέρασε στην θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ», μετά τον πλειστηριασμό που έγινε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με το ποσό της εξαγοράς να ανέρχεται σε περίπου 115 εκατ. ευρώ.

Η θυγατρική του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς, υπό τον έλεγχο του οποίου είχε περάσει το νοσοκομείο, συμμετείχε στον πλειστηριασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη του νοσοκομείου, καθώς δεν υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών από τον χώρο της υγείας.

Η PricewaterhouseCoopers έχει αναλάβει να βρει τον «λευκό ιππότη» που θα σώσει το νοσοκομείο.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese