Τα έξι σκυλόσπιτα που συνεργείο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων απομάκρυνε έξω από το νεκροταφείο της περιοχής στις 12 Ιανουαρίου επειδή…
ενοχλούνταν (!) κάποιοι που επισκέπτονται το δημοτικό κοιμητήριο επανατοποθέτησαν – σε πιο διακριτικό σημείο – φιλόζωοι αφού ήρθαν σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή.

Αν δεν είχε προηγηθεί και το δημοσίευμα του www.zoosos.gr που κατέκρινε την εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου Σωτήρη Πέρρα πολύ αμφιβάλλουμε για το αν τ’ αδέσποτα σκυλιά θα έβρισκαν και πάλι ένα μέρος για να προστατευτούν από το κρύο. Αξίζει βέβαια να θυμίσουμε ότι δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες που δείχνουν διάσπαρτα τα σκουπίδια τόσο στον περίβολο όσο και εντός του νεκροταφείου, αλλά φαίνεται ότι γι’ αυτά για τα υπολείμματα από τις κάσες και τα ρούχα των νεκρών δεν διαμαρτύρεται κανείς από εκείνους που θεωρούν τα σκυλιά βρώμικα και μη επιθυμητά.

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr επισημαίνει αναφορικά με την επανατοποθέτηση των σκυλόσπιτων: «Σε συνέχεια της σχετικής δημοσίευσης, ενημερώνουμε ότι μετά από συνεννόηση του συλλόγου μας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δ. Λουτρακίου, τα σκυλόσπιτα επεστράφησαν και επανατοποθετήθηκαν από τους φιλόζωους που φροντίζουν τα αδέσποτα εκεί, στην ίδια περιοχή αλλά σε πιο διακριτικά σημεία, ώστε και να μην ενοχλούνται οι αφιλόζωοι επισκέπτες του νεκροταφείου, αλλά και τα σκυλιά να έχουν τα σπιτάκια και την φροντίδα που τους παρέχουν οι φιλόζωοι της περιοχής.

Η αφαίρεση των σκυλόσπιτων, ήταν μία βεβιασμένη ενέργεια που έγινε μετά από έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες κάποιων “ενοχλημένων” συμπολιτών μας, χωρίς να συζητηθεί στην 5μελή επιτροπή του Δήμου για να βρεθεί μία μέση λύση χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις και διενέξεις. Ήταν μία ενέργεια που δεν συνάδει με την καλή συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Λουτρακίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κ. Σωτήρη Πέρρα, τελικά όμως, βρέθηκε λύση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Λουτρακίου είναι ο μόνος Δήμος του Νομού Κορινθίας που έχει να επιδείξει έργο στην υπόθεση των αδέσποτων.

– έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ίδρυσης Δημοτικού κτηνιατρείου και το Δημοτικού καταφυγίου,
– έχει συνάψει συνεργασία με τους κτηνιάτρους της πόλης για στειρώσεις και περιθάλψεις,
– έχει αδειοδοτήσει την διενέργεια παζαριών του σωματείου μας,
– έχει συγκροτήσει σύννομη 5μελή επιτροπή που συνεδριάζει τακτικά,
– διευκολύνει στη σίτιση των αδέσποτων, παρέχοντας κάποιες ποσότητες τροφής μηνιαίως,
– σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνιάτρους και με τη συνδρομή της Κο.Πρ.Α.Π., έχει πραγματοποιήσει 3 προγράμματα στειρώσεων με τους εθελοντές κτηνιάτρους της Ε.Δ.Κ.Ε. και σύντομα θα πραγματοποιηθεί και 4ο.
– στην τελευταία συνεδρίαση της 5 μελούς, αποφασίστηκε η οικονομική συνδρομή του Δήμου σε σκυλίτσα που τραυματίστηκε εντός των ορίων του Δήμου και περιθάλπεται από φιλόζωους,

και πάντα σε συνεννόηση, αλληλοβοήθεια και συνεχή επαφή με τον σύλλογό μας, αντιμετωπίζονται τα καθημερινά -και ουκ ολίγα- προβλήματα και προγραμματίζονται περισσότερες δράσεις και ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αδέσποτων του Δήμου. Μακάρι και άλλοι Δήμοι να είχαν ανάλογες επιδόσεις στον αγώνα για τα αδέσποτα» καταλήγει η ανακοίνωση τους συλλόγου.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese