Με τον χειμώνα να έχει πλέον καταφτάσει, μία επίσκεψη στο βουνό για να απολαύσει κανείς δραστηριότητες στο χιόνι με τη βοήθεια των ειδικών δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα…

Με το σύνθημα «Φέρτε τα παιδιά στα χιόνια» και σε συνέχεια των προηγούμενων αντίστοιχων διοργανώσεων, η παγκόσμια καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) προσκαλεί τους μικρούς φίλους να γνωρίζουν από κοντά το σκι.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day) διοργανώνεται από τις 25 έως τις 31 Ιανουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σχολεία από όλη τη χώρα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το βουνό και να απολαύσουν μία ολοήμερη εμπειρία στο χιόνι, με συμμετοχή ένα ευρώ (αστική ευθύνη) για όλα τα παιδιά κάτω των 15 ετών.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν εξοπλισμό εφόσον κάνουν μάθημα, ενώ θα αποκτήσουν πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο για να παρακολουθήσουν εκπτωτικά μαθήματα.

Αποκορύφωση της γιορτής αποτελεί το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιανουαρίου, όταν και θα διεξαχθούν μεταξύ άλλων διαγωνισμοί, ελκυθοδρομίες για παιδιά και βραδινές διαδρομές στο βουνό. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος χιονάνθρωπος στην Ελλάδα, ενώ θα πραγματοποιηθούν ένα τουρνουά γιγάντιου παράλληλου σλάλομ, καθώς και διαγωνισμός αλμάτων για παιδιά και οικογένειες.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών (ΕΟΣΑ) και τηΣχολή Σκι και Σνόουμπορντ Πάππος Μπαλντούμης.

Από Δευτέρα 25/01 έως και Παρασκευή 29/01, ενοικιάσεις και εκπτωτικά μάθημα σκι και Σνόουμπορντ με δωρεάν παροχή εξοπλισμού για όλα τα παιδιά θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 11:30 και από τις 13:00 έως τις 14.30.

Σε ό,τι αφορά το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιανουαρίου:

Σάββατο 30/01
Ενοικιάσεις και μάθημα σκι και Σνόουμπορντ
Ολοήμερο σκι 08.00-20.00
Λαμπαδηδρομία με ανοιχτή συμμετοχή στα Κελλάρια
Έναρξη Παράλληλης Διαδρομής Γιγαντιαίας Τεχνικής κατάβασης (Giant Slalom)
Ελκυθοδρομίες για όλη την οικογένεια στη Φτερόλλακα
Κατασκευή του μεγαλύτερου χιονανθρώπου ύψους 4 μέτρων

Κυριακή 31/01
Παράλληλη Διαδρομή Γιγαντιαίας Τεχνικής κατάβασης (Giant Slalom)
Διαγωνισμοί Γιγαντιαίας Τεχνικής κατάβασης
Κατασκευή ενός τεράστιου igloo
Παιχνίδι στόχευσης με χιονόμπαλες
Λήξη αγωνισμάτων, πάρτι και απονομέςEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese