Περίπου 50 μετανάστες κατάφεραν να επιβιβαστούν σε ένα φεριμπότ στο λιμάνι του Καλαί -κάτι που δεν συμβαίνει συχνά- μετά τη λήξη μιας ειρηνικής διαδήλωσης 2.000 ανθρώπων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την υποστήριξή…

 

τους στους μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της "Ζούγκλας", με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να περάσουν απέναντι στη Βρετανία.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου (23/1) "μια ομάδα από 500 άτομα έσπασε τον αστυνομικό κλοιό στο λιμάνι και 150 άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν μέσα. Από αυτούς, οι 50 μπόρεσαν να ανέβουν σε ένα φεριμπότ" ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Για λόγους ασφαλείας, η λειτουργία του λιμανιού διακόπηκε, ενώ έως και τις 18.30 (τοπική ώρα), αστυνομικοί επιχειρούσαν ακόμη να βγάλουν τους μετανάστες από το πλοίο ενώ οι υπόλοποι είχαν φύγει από τον χώρο του λιμανιού.

Το πλοίο στο οποίο ανέβηκαν οι 50 μετανάστες είναι το Spirit of Britain της βρετανικής εταιρείας P&O. Όλοι οι επιβάτες του είχαν ήδη αποβιβαστεί και είχαν απομείνει μόνο μερικές νταλίκες στο γκαράζ.

"Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Το καλοκαίρι είχε γίνει άλλη μία ανεπιτυχής προσπάθεια" μεταναστών να ανέβουν σε πλοία, ανέφερε ο οργανισμός διαχείρισης του λιμανιού του Καλαί.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, κυρίως από το Αφγανιστάν και από χώρες της Ανατολικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ζουν στη "Ζούγκλα", τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese